Koncert Koroška poje tokrat po spletu

Poudarki zgodbe
  • Glasbene nastope je v kamero ujelo podjetje Artis, za zvočni zapis je bil odgovoren Studio4, odrska slika, projekcije in režija pa so bile v rokah Milene Olip. Koncert bo dostopen na povezavi www.kkz.at.

Tudi osrednji koncert Krščanske kulturne zveze Koroška poje bo letos drugačen, saj ga bo, tako kot večino živih dogodkov v času epidemije covid-19, mogoče danes ob 14.30 spremljati preko spleta. Koncert bodo oblikovali solisti ter dueti ob glasbeni spremljavi, na sporedu bodo koroške ljudske in umetne pesmi, so sporočili iz zveze.

“Izredno smo veseli, da smo lahko organizirali pevsko revijo Koroška poje tudi v tem posebnem letu, ki ga zaznamuje vsestransko kulturno zatišje. V tej kulturni sezoni se pevci naših številnih zborov žal ne zbirajo pri vajah in na koncertih. Pri Krščanski kulturni zvezi smo se odzvali na dane razmere in spremenili prvotni načrt za naš osrednji koncert Koroška poje 2021. Odločili smo se za različico, ki je dovoljena tudi v času pandemije,” so zapisali v zvezi.

Dodali so, da so na dogodek povabili pevce in pevke, ki nastopajo kot solisti po domačih in mednarodnih odrih. Na današnjem koncertu pod motom Pesem nas povezuje bodo nastopili Bernarda Fink, Manca Izmajlova, Tonč Feinig, Mateja Zwitter, Katarina Hartmann, Gabriel Lipuš, Irina Lopinsky, Mario Podrečnik ter Gregor Einspieler-Springer. Na klavirju jih spremljajo Ana Tijssen, Tatjana Pichler, Katarina Hartmann in Tonč Feinig, na saksofonu Edgar Unterkirchner, na harmoniki Mihael Strniša, na klavirju in violini Benjamin Izmajlov in na kitari Janez Gregorič. Dogodek bo moderirala Monika Novak-Sabotnik.

“Vsi nastopajoči so segli v bogato skrinjo koroških ljudskih pesmih in tudi po skladbah in priredbah Antona Nageleta, čigar 110-letnice rojstva se spominjamo letos, Josipa Ipavca, ki je umrl pred 100. leti, ter Franceta Cigana, ki nas je vse prezgodaj zapustil pred 50. leti. Ravno prva obletnica Ciganove smrti je botrovala ideji osrednjega koncerta Krščanske kulturne zveze, ki si je pozneje utrl uspešno pot do publike pod imenom Koroška poje,” še piše v sporočilu za javnost.

 

Source
sta.si
Back to top button