AktualnoSlovenijaGospodarstvo

Kolektorjev konzorcij bo drugi tir gradil tudi od Črnega Kala do Kopra

Konzorcij pod vodstvom gradbinca Kolektor CPG je bil kot edini ponudnik izbran še za gradnjo drugega tira med Črnim Kalom in Koprom, potem ko ga je projektno podjetje 2TDK prejšnji teden izbralo tudi za gradnjo prvega odseka nove železniške proge. Kolektorjev konzorcij je za drugi sklop del oddal ponudbo v višini 224,7 milijona evrov.

Odločitev uprave o izboru izvajalca za gradnjo objektov drugega tira železniške proge med Divačo in Koprom za Črni Kal-Koper je danes potrdil nadzorni svet 2TDK, so sporočili iz podjetja.

Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin bo tako zgradil celotno novo železniško progo. Za prvi sklop od Divače do Črnega Kala, kjer je bila cena navzgor omejena na okoli 472 milijonov evrov, je konzorcij oddal najugodnejšo ponudbo v višini nekaj nad 403,6 milijona evrov, za drugi sklop od Črnega Kala pa je oddal ponudbo v višini 224,7 milijona evrov, medtem ko je bila ta navzgor omejena pri 230,7 milijona evrov.

Odločitvi 2TDK sicer še nista pravnomočni.

Generalni direktor 2TDK Pavle Hevka je prejšnji teden na novinarski konferenci napovedal, da slavnostni podpis pogodbe z izbranim izvajalcem načrtujejo konec tega ali v začetku prihodnjega meseca. Sledila bo uvedba v delo in težko pričakovana gradnja, je še napovedal Hevka in zatrdil, da bo gradnja končana leta 2025, leto pozneje pa bo drugi tir predan v uporabo.

Nadzorniki 2TDK so sicer potrdili tudi odločitev uprave o izboru izvajalca za investicijski supernadzor pri gradnji projekta. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je bil izbran ponudnik Mind inženiring iz Ormoža, vrednost ponujenih del pa znaša 1,8 milijona evrov.

Source
STA
Back to top button