Kmalu naprodaj počitniško naselje propadlega Primorja na Cresu

Stečajni upravitelj Primorja Rudi Hramec bo v kratkem na dražbi poskusil prodati počitniško naselje na hrvaškem otoku Cres. Za prodajo nekaj več kot 35.000 kvadratnih metrov zemljišča z 38 opremljenimi počitniškimi hišicami potrebuje še soglasje upnikov.

 

Da so ovire za prodajo počitniškega naselja Stara Gavza na Cresu odpravljene, je Hramec sodišče v Novi Gorici obvestil pred dvema tednoma, to pa je zdaj za mnenje o prodaji povprašalo upniški odbor. Na predlog upravitelja in na podlagi mnenja upniškega odbora bo sodišče izdalo sklep o prodaji, je razvidno iz objave na Ajpesu.

Naprodaj bo 38 opremljenih počitniških objektov v skupni izmeri 1622 kvadratnih metrov, zgrajenih med letoma 1978 in 1981, od katerih je bilo leta 2007 deset obnovljenih. K skupaj 35.398 kvadratnih metrov velikemu naselju sodita še 12.181 kvadratnih metrov veliko nepozidano stavbno zemljišče in recepcija.

Stečajni upravitelj likvidacijsko vrednost počitniškega naselja ocenjuje na dobre tri milijone evrov, tržno pa na milijon evrov več. Prodati ga namerava na javni dražbi z zviševanjem izklicne cene, in sicer vsako hiško ločeno s pripadajočim deležem na skupni parceli.

Primorje je v stečaju od junija 2012, prodajo njegovih nepremičnin na Cresu pa je doslej preprečeval nedokončan postopek vpisa lastninske pravice v zemljiško knjigo. Tam je bila vknjižena družbena lastnina, hrvaška sodišča pa niso dopustila vknjižbe lastninske pravice na ime Primorja. Po več instančnih odločitvah je bil zemljiškoknjižni postopek pred kratkim zaključen v dobro Primorja, je stečajni upravitelj obvestil sodišče v Novi Gorici.

Konec lanskega decembra je Hramec na sodišče vložil predloge za prodajo še nekaterih nepremičnin, med drugim poslovne stavbe v Ajdovščini s skupaj 1110 kvadratnimi metri površine, v kateri je imela sedež nekdanja uprava Primorja. Tržna cena je ocenjena na 692.856 evrov.

Stečajni postopek nad Primorjem naj bi bil po prvotnih načrtih zaključen že predlani, vendar je najprej upniški odbor, nato pa maja 2019 še Okrožno sodišče v Novi Gorici dalo soglasje za njegovo podaljšanje še v leti 2020 in 2021.

Source
STA
Back to top button