Slovenija

Jelinčič: Levi opoziciji je zmanjkalo sape

Prvak SNS Zmago Jelinčič meni, da je levi opoziciji zmanjkalo sape in tudi jeseni ne bo konstruktivne nezaupnice. Koalicija pa bo ubrala pot sprejemanja nujnih zakonskih odločitev, okoli katerih se bo lahko poenotila in zanje dobila podporo, je v izjavi za STA o pričakovanjih za jesen ocenil Jelinčič. Prepričan je, da bomo imeli redne volitve.

“Leva opozicija je videla, da z glavo skozi zid ne gre. Zanje je najboljše, da počakajo na volitve,” meni Jelinčič Plemeniti. Glede na to, da so po njegovih besedah stranke leve opozicije med sabo na smrt skregane, namreč ne bi mogli narediti nič dobrega za državo. “Kot kaže, pa je namen leve opozicije državo rušiti za vsako ceno,” ugotavlja.

Po ocenah prvaka SNS je predsednica SD Tanja Fajon že ugotovila, da ideja za konstruktivno nezaupnico ne pije vode in bi bil to še en fiasko za levo opozicijo. Po zadnjih glasovanjih v DZ, med drugim izvolitvi ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča, Jelinčič meni, da so v DeSUS končno spoznali, kaj je v ozadju in da obljube levih političnih opcij niso realne. “Edina rešitev za DeSUS je, da sodeluje s koalicijo, saj bo sicer izginil v najkrajšem času,” je prepričan.

Koalicija bo po njegovih ocenah jeseni šla v smeri nujnih zakonskih odločitev, okoli katerih se bo lahko poenotila in dobila podporo, zagotovo pa bo pustila kakšne bolj zoprne teme za naslednji mandat. “Nesmiselno pa bi bilo, če se v tem mandatu ne bi izglasovalo zakona o demografskem skladu. Če tega ne bo, bodo upokojenci potegnili kratko, saj so obljube o demografskem skladu stare že skoraj desetletje,” opozarja prvak SNS. DZ je namreč na predlog koalicije minuli teden odložil odločanje o demografskem skladu.

Po Jelinčičevem prepričanju bomo imeli redne volitve, sicer pa je odločitev o predčasnih volitvah v rokah SDS.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button