Jabolko navdiha sodelavcem projekta Sledilnik

Poudarki zgodbe
  • Predsednik je replike priznanja že vročil prostovoljcem Mladinskega centra Velenje, pobudnikom vseslovenske akcije Maske za vse in Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje.

Predsednik republike Borut Pahor bo danes sodelavcem projekta Sledilnik vročil priznanje jabolko navdiha. Repliko nagrade bodo prostovoljci prejeli v znak hvaležnosti za njihovo pomembno vlogo pri obveščanju javnosti o širjenju novega koronavirusa v Sloveniji, so zapisali v uradu predsednika.

Vročitev bo potekala na prilagojen način, nagrado bo Pahor vročil v parku Vile Podrožnik. Udeležili se je bodo najožji sodelavci projekta, podelitev nagrade pa bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu. V imenu prostovoljcev bo repliko priznanja prevzel pobudnik in koordinator projekta Luka Renko.

Pahor je 29. marca priznanje jabolko navdiha virtualno podelil vsem junakom človečnosti in upanja, ki so v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno ter nesebično skrbeli, da je življenje teklo kar se da normalno. Predsednik je replike priznanja že vročil prostovoljcem Mladinskega centra Velenje, pobudnikom vseslovenske akcije Maske za vse in Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje.

Na slovesnostih pa je repliko vročil tudi klicnemu centru za informacije o koronavirusu, medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam, zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva, zdravnikom, tolmačem slovenskega znakovnega jezika ter prodajalcem. Tokratna vročitev priznanja bo deseta po vrsti.

Source
STA
Back to top button