Iz CD prek spleta v živo Bakalina Velika

Poudarki zgodbe
  • Posnetek koncerta bo na ogled 24 ur na YouTube kanalu Cankarjevega doma.

Iz Gallusove dvorane Cankarjevega doma (CD) bo drevi v živo prek spleta nastopila zasedba Bakalina Velika. Po napovedih organizatorjev bo obogatila praznični večer s pustolovščino, ki bo popeljala od skritih kotičkov starodavnih jam in tolminskih vršacev do eklektičnih zvokov in domišljenih intimnih zgodb. Koncert bo napovedal ploščo Prvi krajec.

Bakalina Velika je nastala iz dua Bakalina, v katerem ustvarjata poet Jani Kutin in Renata Lapanja na harmoniki. Na četrtem albumu z naslovom Španabije (2016) sta k sodelovanju povabila številne glasbene goste. Po uspešni promocijski turneji po Sloveniji je vzklila želja po večjem sestavu.

Tako je iz dueta zrasel septet Bakalina Velika, v katerem sodelujejo člani Janijevega nekdanjega kolektiva Salamandra Salamandra – Samo Kutin, Dejan Lapanja in Matej Magajne, pridružila pa sta se še tolkalist Marjan Stanić in rimsko-tržaški trobentač Andrea Pandolfo.

“Prihajajoči album Prvi krajec, ki vzide spomladi, ne predstavlja zgolj svežih pesmi, ampak tudi novo zasedbo prekaljenih muzikantov. V glasbeni pustolovščini, ki poslušalca popelje od skritih kotičkov starodavnih jam do tolminskih vršacev, se obilje eksperimentalnih, eklektičnih zvokov in inštrumentarija domišljeno spaja z Janijevimi zgodbami, ki so ‘žmohtnejše’ in intimnejše kot kdajkoli prej,” piše v napovedi koncerta.

Source
sta.si
Back to top button