Infekcijski kliniki predali več kot 110 podarjenih knjig

Infekcijski kliniki v Ljubljani so danes predali več kot 110 knjig, ki so jih v času decembrske spletne dobrodelne akcije Društva slovenskih pisateljev (DSP) podarile slovenske založbe. Dela sodobne slovenske književnosti je kliniki predal predsednik DSP Dušan Merc, so sporočili z DSP.

Večurno dobrodelno spletno akcijo z maratonskim branjem 15 avtoric in avtorjev je DSP izvedlo 17. decembra in tako izkazalo svojo podporo zdravstvenim delavcem in njihovemu trudu v letu covida-19.

V času trajanja dobrodelne akcije so založbe ob vsakem prejetem naročilu ene izmed predstavljenih knjig podarile dodaten izvod prodane knjige in k temu dodale še nekaj naslovov iz svojega založniškega programa za obdarovanje zdravstvenega osebja v Ljubljani. Skupaj z založbami so tako nabrali in našteli več kot 110 knjig.

Sodelujoči avtorji in avtorice so David Bandelj, Snežana Brumec, Branko Cestnik, Tone Hočevar, Luna Jurančič Šribar, Marko Kravos, Anja Novak-Anjuta, Vlasta Nussdorfer, Zoran Pevec, Renata Salecl, Veronika Simoniti, Muanis Sinanović, Lucija Stepančič, Bina Štampe Žmavc in Suzana Tratnik.

Sodelujoče založbe pa so Beletrina, Cankarjeva založba, Celjska Mohorjeva družba, Založba Goga, Hiša poezije, Založba Litera, LUD Literatura, Mladinska knjiga, Založba Pivec, Založba Sanje, KUD Sodobnost International, Slovenska matica in Založba Škuc.

Source
sta.si
Back to top button