Slovenija

Horvat: Izvedemo lahko še marsikateri tudi zahteven projekt

Izvolitev ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča po oceni vodje poslancev NSi Jožefa Horvata kaže, da koalicija lahko deluje do rednih volitev. S podporniki iz opozicije lahko po njegovem mnenju speljejo še marsikateri tudi zahteven projekt. A tvegali ne bodo, pač pa šli naprej z zakoni, s katerimi lahko uspejo, je napovedal.

Glasovanja o zakonih pred parlamentarnimi počitnicami so po Horvatovi oceni pokazala, da koalicija zbere skupaj s svojimi zavezniki dovolj glasov. “Glasovanje o novem ministru iz kvote NSi nas utrjuje, vzpodbuja in ponovno dokazuje, da je koalicija sposobna zbrati dovolj glasov, kar pomeni, da lahko normalno deluje, da je operativna,” je v izjavi za STA pred parlamentarnimi počitnicami povedal Horvat. Pričakuje, da bo tako do konca mandata in da bodo volitve redne, spomladi prihodnje leto.

Glede ravnanj koalicije in morebitnega izogibanja konfliktnim situacijam oz. zakonom je Horvat napovedal, da tvegali ne bodo. “Pametna politika je tista, ki natančno ve, kakšen je scenarij in kako se bodo zadeve odvijale. Zato bomo šli naprej s tistimi projekti in zakoni, za katere vemo, da bomo tudi uspeli in bodo ljudem nekaj tudi prinesli,” je dejal. Meni tudi, da zakona o demografskem skladu ne bodo uvrstili na glasovanje zgodaj jeseni, ampak počakali na optimalni trenutek. “V politiki je pomembno, da smo previdni in iščemo zaveznike oz. podporo,” je dodal.

Glede opozicijske DeSUS je Horvat pojasnil, da se z njimi veliko pogovarjajo in usklajujejo besedilo zakonov tako dolgo, da dobijo podporo. Podobno s poslancema narodnih manjšin in SNS. “Če to seštejem, imamo dovolj glasov in lahko še marsikateri, tudi zahteven projekt speljemo,” je Horvat dejal v oceni letošnje politične jeseni. Ta bo po njegovih besedah sicer vroča, a dodaja, da je v politiki pravzaprav vedno tako.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button