SlovenijaGospodarstvo

Hidroelektrarne HSE v treh mesecih za tretjino presegle načrtovano proizvodnjo

Hidroelektrarne skupine HSE, ki združujejo Dravske elektrarne Maribor, Soške elektrarne Nova Gorica in 49-odstotni delež v Hidroelektrarnah na spodnji Savi, so v prvih treh mesecih leta proizvedle 986 gigavatnih ur električne energije. S tem so načrte za prvo trimesečje zaradi boljše hidrologije presegle za 33 odstotkov, so sporočili iz HSE.

Marca je bila proizvodnja najboljša v družbi Dravske elektrarne Maribor, ki so v tem obdobju presegle načrte za 21 odstotkov, v prvem tromesečju letošnjega leta pa za 40 odstotkov.

V družbi Soške elektrarne Nova Gorica pa so prvo tromesečje zaključili s 36-odstotnim preseganjem plana. “K dobrim rezultatom je prispevalo vzdrževanje visoke stopnje razpoložljivosti proizvodnih objektov, kar je posledica skrbnega in rednega vzdrževanja naprav in postrojev,” je izpostavil direktor Soških elektrarn Nova Gorica Radovan Jereb.

Porast hidrologije se pričakuje v drugi polovici meseca aprila, ko bodo višje temperature zraka in se bo začel taliti sneg v visokogorju. Nadejajo se, da bo proizvodnja hidroelektrarn tudi takrat presegla zastavljene načrte.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button