Gradbeni stroški za nova stanovanja na četrtletni ravni višji

Gradbeni stroški za nova stanovanja so bili v letošnjem drugem četrtletju za 3,3 odstotka višji kot v prvem četrtletju. V primerjavi z enakim lanskim trimesečjem so se povečali za 16,6 odstotka, je danes objavil statistični urad.

 

Gradbeni stroški za nova stanovanja so v letošnjem prvem polletju v primerjavi s prvo polovico prejšnjega leta porasli za 15,3 odstotka.

Stroški gradbenega materiala so bili za 7,8 odstotka višji kot v prvem četrtletju. Zvišali so se sedmo četrtletje zapored, so navedli statistiki.

Dvignili so se tudi v primerjavi z enakim obdobjem lani, in sicer za 26,8 odstotka. V polletni primerjavi so bili višji za 25,5 odstotka.

Stroški dela pri gradnji novih stanovanj so bili po 6,5-odstotnem zvišanju v prejšnjem četrtletju v drugem letošnjem za 1,8 odstotka nižji kot v prvem. V primerjavi z enakim lanskim četrtletjem so zrasli za 6,6 odstotka.

Stroški dela pri gradnji novih stanovanj so se v prvi polovici letošnjega leta v primerjavi s prvim lanskim polletjem povečali za šest odstotkov.

Source
STA
Back to top button