Godec: SDS ni umaknila predloga za razpis referenduma o Jeku 2

Največja opozicijska stranka SDS ni umaknila predloga za razpis posvetovalnega referenduma o izgradnji drugega bloka jedrske elektrarne Krško (Jek 2), je na omrežju X zapisala vodja njihove poslanske skupine Jelka Godec. Po njenih besedah so v SDS predlagali le prestavitev seje odbora DZ za infrastrukturo, na katerem bi razpravljali o predlogu.

Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor bi moral predlog za razpis posvetovalnega referenduma o izgradnji Jeka 2 obravnavati danes, a je bila seja odpovedana.

“V dogovoru z vsemi poslanskimi skupinami smo z dopisom predlagali prestavitev seje odbora za infrastrukturo za 14 dni, predsedujoča odboru Nataša Avšič Bogovič pa je že sklicano sejo odpovedala, namesto da bi jo prestavila,” je na družbenem omrežju X zapisala Godec.

Kot je za STA pojasnila Avšič Bogovič (Svoboda), je prišlo le do različnega tolmačenja terminov. Ta točka bo danes po njenih pojasnilih ponovno uvrščena na kolegij predsednice DZ in bo dodeljena odboru za infrastrukturo za obravnavo na naslednji prvi redni seji.

Avšič Bogovič sicer upa, da se bodo do tedaj stranke že dogovorile glede razpisa posvetovalnega referenduma o izgradnji Jeka 2. Vseh pet parlamentarnih strank se je namreč konec januarja poenotilo, da bodo skupaj oblikovale referendumsko vprašanje o projektu, strinjale so se tudi, da bi bil posvetovalni referendum še letos, predvidoma v drugi polovici leta.

Back to top button