Slovenija

Gluhi bodo tudi letos stregli v planinskih kočah

Vseslovenska akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah bo letos potekala četrto leto zapored. Med aprilom in oktobrom jo bodo izvedli v 11 različnih planinskih kočah. Planinska zveza Slovenije k sodelovanju vabi prostovoljce, ki so se pripravljeni pridružiti akciji, so sporočili iz Planinske zveze Slovenije (PZS).

K obisku planinskih koč in v njihovo družbo vabijo tudi pohodnike, kolesarje in druge obiskovalce. Prvič bodo gluhi stregli 10. aprila v Vojkovi koči na Nanosu.

V PZS dodajajo, da so odzivi iz preteklih let pozitivni. “Vsi, ki so del akcije, odnesejo domov izkušnje komunikacije, sproščenega vzdušja, ščepec utripa slovenskega znakovnega jezika in doživijo lepoto sporazumevanja v slovenskem znakovnem jeziku,” so zapisali.

Akcija bo 24. aprila potekala v koči Antona Bavčerja na Čavnu, 9. maja v Ruški koči na Pohorju in 19. maja v Domu na Mirni gori. Nato bodo gluhi 3. junija stregli tudi v Planinskem domu na Uštah, drugi vikend junija pa v Koči na planini Razor. V koči na Planini nad Vrhniko bo akcija potekala 16. junija, v Lavričevi koči na Gradišču pa tretji vikend julija. Dve akciji bosta izvedeni septembra, in sicer 16. na Šmarni gori in 18. v Planinskem domu pri Krnskih jezerih. Zadnjič v letu 2021 bodo gluhi stregli 9. oktobra v Rudijevi koči na Donački gori.

Planinska zveza Slovenije bo letos sodelovala še pri nekaterih drugih akcijah. Tako bodo na inkluzivne pohode letos z njimi lahko odšli gibalno ovirani, slepi in slabovdni ki se avtisti oz. osebe z motnjami v duševnem razvoju.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button