Gledališče Celje s spremenjenim repertoarjem za letošnjo sezono

Poudarki zgodbe
  • Gledališče Celje je slavnostno 70. sezono začelo septembra lani s komedijo Lutza Hübnerja Marjetka, str. 89 v režiji Andreja Jusa.

Gledališče Celje je spremenilo repertoar za letošnjo sezono. Komedijo Pravi heroji je tako prestavilo v naslednjo sezono, dramo Oblast teme pa v sezono 2022/23. Namesto teh dveh predstav bodo uprizorili glasbeno-gledališko predstavo Branka Završana in ansambla Bodi gledališče ter dramo Ifeyinwe Frederick Cipe, so sporočili iz gledališča.

Glasbeno-gledališka predstava Branka Završana in ansambla Bodi gledališče, ki jo je režirala Ivana Djilas, bo poklon gledališču, gledališkim ustvarjalcem in publiki, temeljila pa se bo na kakovostnih besedilih, dobri glasbi in humorju ter bo v ospredje postavila igralce in glasbenike.

Uporabili bodo znane slovenske in svetovne komade, Završan pa bo spisal nova parodična besedila, ki bodo publiko nasmejala, kdaj pa kdaj tudi kritično zbodla. Petnajst duhovitih songov se bo poklonilo celjskemu gledališču, igralcem in vsem zaposlenim, gledališkim žanrom nasploh in komediji posebej, publiki, se spraševalo o kakovosti umetniškega ustvarjanja in o okolju, kjer ustvarjajo. K sodelovanju so povabili uveljavljene glasbenike, kontrabasista Žigo Goloba, tolkalca Blaža Celarca in kitarista Uroša Rakovca.

Drama Cipe režiserke Mojce Madon je subtilna, grenko-komična zgodba o ženskem prijateljstvu. Bim, Alex in J so prijateljice iz mladosti. Divje, nore, neločljive in vse, kar si želijo, je zabava. Še vedno se želijo v glavnem samo zabavati, čeprav so sredi svojih dvajsetih, ko se soočajo že s kariero, razmerji in pričakovanji glede prihodnosti.

Najboljši pobeg pred skrbmi so počitnice na Ibizi, kjer se želijo predajati seksu, alkoholu in zabavi. V brezskrbni uživaški vikend vdre realnost, soočenje z lastnimi strahovi in bolečinami. To ženskam prinese spoznanje, da pred seboj ni mogoče pobegniti. Drama Cipe je hvalnica ženskemu prijateljstvu, ki neposredno odkriva problematiko življenja mladih, so še zapisali v Gledališču Celje.

 

Source
sta.si
Back to top button