AktualnoSlovenija

Gimnazija Celje-Center z dobrodelnim koncertom Majhni koraki za velike junake

Dijaška skupnost Gimnazije Celje-Center in njihovo gimnazijsko društvo bosta danes v Celju že 14. leto zapored pripravila dobrodelni koncert Majhni koraki za velike junake. Zbrana sredstva pa so tokrat namenjena otrokom, ki so zboleli za rakom, in njihovim družinam oz. junakom tretjega nadstropja, so sporočili z gimnazije.

 

 

Na koncertu bodo nastopile šolske zasedbe, ki povezujejo sedanje in nekdanje dijake gimnazije, The Šlagers z vokalnimi solisti in učiteljska zasedba kvintet Gimnazije Celje-Center. Šolski filmski krožek bo koncert posnel, uredil in med jesenskimi počitnicami objavil tudi na družbenih profilih šole, tako da bo v tej obliki dostopen širši javnosti.

Koncert tudi letos predstavlja eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem in bo tudi tokrat sproščen in razmišljujoč uvod v jesenske počitnice. Sredstva, ki jih zbirajo dijaki, učitelji in pokrovitelji, bodo letos namenjena junakom tretjega nadstropja, društvu, ki pomaga otrokom, ki so zboleli za rakom in njihovim družinam iz območja cele Slovenije.

Za ustanovitev društva so se odločili starši otrok, ki so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku ljubljanske pediatrične bolnišnice. Ker so stroški zdravljenja oz. nadaljnje, zunanje oskrbe zelo dragi in jih zavarovalnica ponavadi ne krije v celoti, se starši pogosto srečujejo s finančnimi težavami. Poleg finančne podpore društvo nudi tudi psihološko in socialno pomoč, pomoč v obliki informacij, iščejo pa tudi možnosti izboljšav zdravljenja za vse otroke.

Ker koncert ne bo odprt za širšo javnost, lahko vsi, ki želijo, prispevke nakažejo na transakcijski račun soorganizatorja koncerta – Društvo za povezovanje učiteljev, dijakov in prijateljev Gimnazije Celje – Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje, št. računa: SI56 0510 0801 5331 133, sklic: SI00 2991, namen: donacija za junake.

Tradicionalni dobrodelni koncert Gimnazije Celje-Center je že več kot desetletje pomemben del utripa na šoli, ki se ponaša z nazivom Slovenske filantropije Junaki našega časa in kjer je solidarnost med mladimi trdna in zakoreninjena vrednota. V preteklih letih so sedanji, nekdanji dijaki in učitelji ter gostje in pokrovitelji s koncerti zbrali že več kot 70.000 evrov. Pomagali so žrtvam naravnih in prometnih nesreč ter mnogim vrstnikom in njihovim družinam, ki so se spopadali s hudo socialno stisko ali zdravstvenimi težavami. Ob tem pa na šoli vsako leto potekajo tudi druge humanitarne akcije, zelo razvejano pa je tudi prostovoljno delo, so še navedli na gimnaziji.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button