Gen-I lani rekordno, Golob umaknil soglasje za vodenje Gen-I

Podjetje Gen-I je lani ustvarilo 3,4 milijarde evrov prihodkov in 71 milijonov evrov dobička, je danes povedal bivši predsednik uprave Robert Golob. Ob tem je naznanil, da je umaknil svoje soglasje za vodenje Gen-I in da v upravi Gen-I ne bo več sedel. Nagrado za 2021, kakršnakoli bo, pa bo podaril v humanitarne namene.

 

 

Gen-I je v letu 2021 posloval fantastično, rekordno, je na novinarski konferenci v Ljubljani izpostavil Golob, ki je do 17. novembra lani tudi vodil družbo, nato pa ostal brez soglasja za nov mandat. Družbeniki se namreč doslej niso uspeli dogovoriti o novi upravi Gen-I, zato naj bi začasno vodstvo imenovalo sodišče. Po dveh predlogih bi družbo še naprej vodil Golob, po enem pa Martin Novšak, sicer generalni direktor Gen Energije.

Toda v upravi Gen-I zdaj zagotovo Goloba ne bo. “Prejšnji teden sem umaknil svoje soglasje za poslovodstvo Gen-I. Jaz v upravi ne bom več sedel,” je zatrdil danes in dodal, da se podaja “na novo dogodivščino”, pri čemer ni želel odgovarjati na vprašanja o svoji politični poti. Dejal je le, da se je v minulih dneh izpraznilo mesto predsednika stranke Z.dej, ki jo je ustanovil Jure Leben.

Golobu sicer ob krepkem povečanju prihodkov in štirikratnem povečanju dobička za lani pripada tudi nagrada. “Tudi jaz sem po svoji pogodbi upravičen do nagrade. Kakšna ta bo, se danes še ne ve, to je odvisno od lastnikov, revizorja in skupščine, ki bo junija, ko bo stanje v državi bistveno drugačno kot zdaj,” je dejal Golob.

Ker Golob ne želi, da bi kdo mislil, da lahko s kakšnega položaja vpliva na višino nagrade, se je odločil, da jo bo v celoti podaril humanitarnim organizacijam. “Višja kot bo nagrada, bolj bom srečen,” je poudaril in pojasnil, da jo bo razpršil med devet humanitarnih organizacij iz vse Slovenije.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button