HeadlineAktualnoSosednje državeSlovenijaGospodarstvo

Fortenova grupa in Mercator sta podpisali posojilno pogodbo v višini 385 milijonov EUR

Fortenova grupa in Mercator sta podpisali posojilno pogodbo v višini 385 milijonov EUR za refinanciranje obstoječega dolga Mercatorja, ki ga ima družba do skupaj 55 bank.

 

 

Mercatorjev dolg bodo nadomestili z obveznicami Fortenova grupe, na podlagi katerih bosta HPS Partners in VTB Europe zagotovili 385 milijonov EUR, potrebnih za refinanciranje. S tem postopkom bodo delnice Mercatorja po zaključku postopka izdaje obveznic prenesene na Fortenovo grupo.

“S tem refinanciranjem Mercatorjevega dolga je odpravljena ena ključnih težav, ki so bremenile upravljanje te družbe od leta 2014. Mercatorjev dolg je zdaj del zadolženosti Fortenova grupe,  s tem imajo vse članice skupine enak kreditni in lastniški status. Na ta način Fortenova grupa še enkrat dokazuje, da aktivno upravlja operativne procese in svoj portfelj. V okviru tega smo uspešno realizirali prodajo Poslovnega področja  zamrznjene hrane, okrepili strukturo kapitala in finančni položaj.”- je ob tem dejal Fabris Peruško, član upravnega odbora in izvršni direktor Fortenova grupe.

 

Source
Fortenova Grupa
Back to top button