Fajonova v zadnjem mesecu na več sestankih o morebitnem sodelovanju pred volitvami

Predsednica SD Tanja Fajon je danes pojasnila, da se je v zadnjem mesecu sestala z več ljudmi, ki danes snujejo ali želijo biti del aktivne družbe in se mobilizirajo za nastop na volitvah. Že decembra je namreč poslala povabilo k sodelovanju različnim na novo nastajajočim strankam in gibanjem, civilnim organizacijam in nevladnim organizacijam.

 

 

Fajonova je ob predstavitvi kandidatk Natalije Gulič in Jadranke Šturm za mesti poslank v Kopru izpostavila, da bodo v stranki naredili vse, da zamenjajo vlado Janeza Janše. Predstavila je ključne cilje SD, med katerimi so zagotovitev javnega šolstva in zdravstva ter socialne države.

Za doseganje teh ciljev so po njenih besedah potrebni “kultura dialoga, poslušanje in spoštovanje”. Izpostavila je, da jo v svojem delovanju vodijo vrednote “združene Evrope” in ne “Orbanovega nacionalizma” ter da si ne želi razdeljene Slovenije in skreganih ljudi.

Dodala je, da so v SD pripravljeni in sposobni voditi v spremembe. “Naša odgovornost je, da na te volitve pripeljemo čim več ljudi, ki si želijo teh sprememb,” je dejala. “Vsak je dobrodošel v našem zdravem demokratičnem političnem prostoru,” je povedala.

“V stranki SD bomo storili vse, da zagotovimo stabilno vlado vsaj enega mandata, da zamenjamo vlado Janeza Janše. Strnili bomo moči, zato ker si želimo drugačno Slovenijo,” je še izpostavila.

Source
STA
Back to top button