Fajonova pozvala k pripravi konkretnega načrta za prihodnost Šaleške doline

Socialni demokrati skupaj s predsednico stranke Tanjo Fajon so danes v Velenju nadaljevali s turnejo pogovorov z ljudmi Slišimo vas. Fajonova je med drugim pozvala k takojšnji pripravi konkretnega načrta za socialno pravičen zeleni prehod in gospodarsko prestrukturiranje Šaleške doline, so sporočili iz SD.

V SD so po pogovorih zapisali, da ljudi skrbi prihodnost gospodarstva in socialni položaj prebivalcev v Šaleški dolini. Ob današnjem dnevu rudarjev je beseda nanesla tudi na načrte za zapiranje Premogovnika Velenje. Ljudje si želijo da po zaprtju premogovnika v dolini ostanejo delovna mesta, rudarski poklic pa spoštovan.

“Varna, zelena in stabilna preskrba z električno energijo je strateškega pomena za Slovenijo. Zato potrebujemo pametne rešitve, brez populizma. Zagovarjamo čimprejšnje zapiranje Teša 6, vendar šele, ko bomo na to pripravljeni z zadostnimi zmogljivostmi obnovljivih in drugih nizkoogljičnih virov. O zapiranju rudnika je mogoče razmišljati šele, ko bomo poskrbeli za novo gospodarsko perspektivo in delovna mesta v Šaleški dolini,” je poudarila Fajonova.

Obiskala je tudi Poklicno gasilsko brigado Velenje in podprla prizadevanja gasilk ter gasilcev. “Socialni dialog je temelj dobrih odnosov in pravičnega razvoja. Podpiram opozorilno stavko poklicnih gasilcev, ker dogovori morajo držati, pravila morajo biti spoštovana, prav vsako delo pa cenjeno in pravično plačano,” je izpostavila.

Kot pravi Fajonova, ki si želi s turnejo pogovorov med ljudmi ugotoviti, kaj so njihove skrbi, pričakvanja in ideje, ljudje upravičeno pričakujejo aktivno vlogo države pri urejanju razvojnih vprašanj in učinkovit dialog, kjer ne bodo le poslušani, ampak tudi slišani in upoštevani.

Source
STA
Back to top button