AktualnoSlovenija

Fajon: Prešernov dan brez prešernosti

Predsednica Socialnih demokratov (SD) Tanja Fajon je na kulturni praznik sporočila, da letošnji Prešernov dan ne bo nič kaj prešeren, saj da je tu pandemija, ki je “odnesla druženje in številne kulturne prireditve”, še bolj pa jo skrbi stanje kulture. Zgovorna je po njenih besedah interpelacija zoper ministra Vaska Simonitija.

“V razdeljeni javnosti, kakršna je v teh časih slovenska, ob naraščanju nestrpnosti, sovražnega govora in v času pandemije, ko bi kultura kot najvišji izraz inteligence in razvitosti družbe lahko bila izjemen povezovalni člen, bi od ministra pričakovali, da se bo postavil na kulturne okope in se javno in z vsemi močmi boril za kulturni sektor,” je v sporočilu za javnost zapisala predsednica SD.

“Pa smo priča ravno nasprotnemu. Minister Simoniti kot da ne ve, kaj je kultura in kateri je njegov resor. Izključevanje dialoga z drugače mislečimi, represija in kaznovalna politika, zakonsko sporne poteze, ob tem pa še aroganca, ki se je niti ne trudi skrivati – vse to je samo po sebi nekulturno. In seveda daleč od ciljev, ki bi jim moral kot minister slediti. Nekulturno in povsem v nasprotju z javnim interesom pa je tudi podrejanje kulture (ne)okusu vladajoče stranke SDS,” je med drugim še zapisala Tanja Fajon.

Stranka SD je skupaj z LMŠ, SAB in Levico, združene v KUL, interpelacijo vložila v petek.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button