EUSlovenija

Evropsko nagrado za inovativno poučevanje prejele štiri slovenske šole

Evropska komisija je letos prvič podelila Evropsko nagrado za inovativno poučevanje, ki so jo danes prijele tudi štiri slovenske šole. Tema prve izvedbe je bila učenje na daljavo in kombinirano učenje, kar je v tesni povezavi z akcijskim načrtom za digitalno izobraževanje in pandemijo covida-19.

Prve zmagovalce evropske nagrade za inovativno poučevanje sta danes skupaj oznanili evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel in slovenska ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec

Na spletnem dogodku so bili predstavljeni 104 nagrajenci. V vsaki državi programa Erasmus+ so bile nagrade na voljo v kategorijah predšolska vzgoja in varstvo, primarno izobraževanje, sekundarno izobraževanje ter šole za poklicno izobraževanje in usposabljanje.

V Sloveniji so nagrado prejele Gimnazija Celje-Center, Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica, Osnovna šola Bistrica ob Sotli in Srednja zdravstvena šola Ljubljana, so sporočili iz ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Namen nagrade, ki jo podpira program Erasmus+, je počastiti dosežke učiteljev in šol po Evropi, izpostaviti inovativne prakse poučevanja in učenja ter evropsko sodelovanje v izobraževanju prek transnacionalnih aktivnosti. “Izobraževanje, podobno kot družba, doživlja globoke spremembe, ki vplivajo na vsakodnevno delo učiteljev. Nove inovativne metode poučevanja in učenja se razvijajo po vsej Evropi. Evropsko nagrado za inovativno poučevanje smo uvedli, da bi namenili priznanje tem prizadevanjem,” je dejala Gabrielova.

Evropsko nagrado za inovativno poučevanje bo Evropska komisija podelila vsako leto in sicer zaključenim projektom v okviru programa Erasmus+, izbor katerih bodo na podlagi vnaprej opredeljenih meril določenih s strani Evropske komisije opravile nacionalne agencije.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button