SlovenijaKultura

Ema 2021 v februarju tudi v znamenju jubileja

Poudarki zgodbe
  • Pesem Evrovizije bo maja v nizozemskem Rotterdamu. Slovenska skladba bo najprej tekmovala v 1. predizboru 18. maja. Če se bo uvrstila v prvo deseterico, pa jo bo mogoče slišati še v evrovizijskem finalu 22. maja 2021.

Razvedrilni program TV SLO bo tudi v letu 2021 pripravili izbor Ema. Izbor skladbe, ki bo zastopala Slovenijo na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije, sicer poteka od julija, ko je bilo objavljeno vabilo k sodelovanju pri izboru skladbe za Ano Soklič. Ema 2021 bo 27. februarja in bo posvečena tudi 60-letnici sodelovanja Slovenije na Evroviziji.

Kot so sporočili iz službe za komuniciranje RTV Slovenija, je prispelo 191 prijav, izbor pa se je trenutno zožil na tri skladbe. Razvedrilni program bo v sodelovanju z izvajalko in glede na mnenje strokovne komisije v prihodnjih dneh odločal o primernosti ene ali dveh skladb za Emo 2021.

Izbor Ema 2021 bo posvečen tudi 60-letnici sodelovanja Slovenije – nekoč še v okviru nekdanje skupne države – na pesmi Evrovizije. Leta 1961 je Jugoslavija v Cannesu prvič nastopila na evrovizijskem tekmovanju s skladbo Neke davne zvezde slovenskega avtorja, velikana slovenske zabavne glasbe Jožeta Privška. Skladbo je izvedla Ljiljana Petrović.

Pet let pozneje pa je na pesmi Evrovizije prvič nastopila slovenska pevka Berta Ambrož s skladbo Brez besed. Glasbo je napisal še en velikan slovenske zabavne glasbe, prejšnji teden preminuli Mojmir Sepe, avtorica besedila je Elza Budau.

Na Emi 2021 se bodo v šov programu sprehodili skozi uspešne nastope Slovenije in nekdanje skupne države na pesmi Evrovizije, piše v sporočilu za javnost.

Ana Soklič bi sicer morala na letošnjem tekmovanju za Slovenijo nastopiti s pesmijo Voda, a je Evrovizija zaradi epidemije covida-19 odpadla. Po pravilniku lahko Ana Soklič Slovenijo prihodnje leto zastopa ponovno, toda z drugo skladbo.

Kot so še sporočili iz službe za komuniciranje RTV Slovenija, je Ana Soklič v decembru objavila tudi uradni, skoraj 8-minutni video z zmagovalno skladbo Eme 2020 – Voda. Posvetila ga je svoji stari mami.

Source
sta.si

Povezani Članki

Back to top button