Družba Lidl bo petnajstim porodnišnicam predala grelna gnezdeca za novorojenčke

Družba Lidl Slovenija bo v okviru donacije Deluxe predala grelna gnezdeca za prezgodaj rojene otroke petnajstim porodnišnicam. Šest gnezdec so že predali, preostalih devet jih še bodo v naslednjih tednih. Donaciji se je pridružilo društvo Slojenčki, ki je doniralo posteljice za novorojenčke, v katere se gnezdeca umestijo, so sporočili iz družbe.

 

Nedonošeni novorojenčki za prilagajanje na zunanje življenje pogosto potrebujejo podporo, pri čemer ima grelno gnezdece pomembno vlogo. Omogoča namreč varno zaščito pred podhladitvami in ustvarja tesno in prijetno okolje za rast in razvoj prezgodaj rojenih otrok, so v sporočilu za javnost pojasnili v Lidlu.

T. i. karavana donacij se je minuli teden začela v murskosoboški in mariborski porodnišnici, nadaljevala v Novi Gorici in Izoli, danes pa so gnezdece predali še jeseniški in kranjski porodnišnici.

“Grelno gnezdo in posteljica sta zelo dobrodošla pri našem delu, saj želimo, da mamice in novorojenčki čimbolj udobno preživijo prve dneve po porodu, ko si morata oba odpočiti od poroda in se prilagoditi na novo okolje,” so v družbi navedli predstavnike porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Jesenice.

“Letna donacija Deluxe nam vedno znova pogreje srca, letos pa še toliko bolj, saj je namenjena pomoči prezgodaj rojenim otrokom. Nadvse ponosni smo, da letos obdarujemo vse slovenske porodnišnice in tako skrbimo za pomemben korak celostne podpore pri razvoju nedonošenčkov,” so sporočili iz Lidla.

Družba donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že deseto leto zapored. V tem času so donacije namenili različnim ustanovam za pomoč in podporo pri ustvarjanju boljših razmer za bolne otroke in otroke z invalidnostmi, so še zapisali.

Source
STA
Back to top button