Slovenija

Dobrodelno kolesarjenje za slepe in slabovidne na Goriškem

Člani medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica bodo danes s kolesi – tandemi prekolesarili pot med Šempasom, Novo Gorico v Goriška Brda. H kolesarjenju so povabljeni tudi ostali udeleženci, ki bi radi sodelovali pri dobrodelni prireditvi, akcije se lahko udeležijo s kolesarjenjem na poljubni razdalji.

Tradicionalno dobrodelno prireditev Kolesarim, da pomagam že vrsto let pripravlja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica v sodelovanju z Lions klubom Idrija in Lions klubom Dobrovo. Letos bo zaradi epidemije in trenutnih predpisov organizirana malce drugače.

Do Kleti Brda na Dobrovem, s katero Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica uspešno sodeluje, naj bi kolesarski tandemi prišli okrog 13. ure.

Novogoriškemu društvu slepih in slabovidnih bodo letos briški vinarji pomagali tudi drugače. Klet Brda jim od vsake prodane steklenice peneče rebule Cerovo, ki so jo napolnili kot poklon letošnji 15. etapi Dirke po Italiji, namenja po en evro. Društvo bo denar porabilo za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju.

Kolesarjenje slepih in slabovidnih je letos del tradicionalnega maratona, nekoč poznanega kot maraton češenj, sedaj poimenovanega Kolesarski maraton junaki vinogradov. Letos ga briška klet pripravlja 25. leto zapored, vendar bo drugačen kot prejšnja leta.

Predvsem bo dogodek manj množičen, pravijo organizatorji iz Kleti Brda. Vsi, ki bi želeli na njem sodelovati, se morajo brezplačno prijaviti na spletni strani Kleti Brda in se nato do 15. junija s kolesom pripeljati na Dobrovo. Pogoj je, da ob tem odpeljejo vsaj 25 kilometrov dolgo traso za 25 kolesarskih maratonov in nato objavijo traso z eno izmed sledilnih aplikacij, fotografijo števca ali selfi s poti.

Prvih 200, ki bodo prikolesarili v Goriška Brda, bodo nagradili s spominsko medaljo. Prav vsi, ki bodo v določenem terminu prikolesarili do Kleti Brda v Dobrovem, pa bodo prejeli steklenico dobrodelne penine Cerovo ali grozdni sok.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button