Dobrodelno društvo ‘Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki’ pomaga tudi dveletni Lari iz Črnuč

Pošljite LARA5 na 1919

Poudarki zgodbe
  • Pomoč za malo Laro zbirajo tudi prek SMS sporočil. Za hitro donacijo v znesku 5EUR pošljite LARA5 na telefonsko številko 1919. Sporočilo lahko pošljete tudi večkrat.

Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki so širši javnosti postali znani pred dobrim letom, ko so bistveno pripomogli k uspešnemu zbiranju sredstev za malega Krisa. Le ta je potreboval sredstva za nakup posebnega zdravila, ki lahko ustavi razvoj spinalne mišične atrofije. Po Krisu so palčice in škratje pomagali še 41 otrokom. Sedaj so osredotočeni na zbiranje sredstev za zdravljenje dvoletne Lare, ki zaradi zapletov ob porodu trpi za cerebralno paralizo.

Hoja je za večino njenih vrstnikov samoumevna, zanjo pa trenutno nedosegljiva. Namreč pri dobrih dveh letih še vedno ne zmore hoditi. Poleg tega njen vsakdan spremljajo številne za njeno stanje značilne težave: zakrčenost, ukrivljanje sklepov, nepravilno gibanje in bolečine. Simptome lahko blaži z otropedskimi pripomočki, ki izvorne težave seveda ne odpravijo.

Trajno bi Larine težave lahko odpravili s posebnim posegom (selektivna dorzalna rizotomija) uspešnega ameriškega kirurga dr. T.S. Parka (St.Louis Children’s Hospital, ZDA). Poseg, ki daje najboljše rezultate, če je opravljen med otrokovim drugim in tretjim letom, bo v primeru pravočasnega plačila lahko izveden že marca letos. V ta namen larina družina potrebuje 52.855 evrov, ki jih mora na račun bolnišnice nakazati ob začetku prihodnjega meseca.

Pošljite Lara5 na telefonsko številko 1919

Pomoč za malo Laro zbirajo prek SMS sporočil z geslom LARA5 na telefonsko številko 1919, prek nakazil na TRR društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki ter donatorskih pogodb, o čemer je več informacij na voljo *tukaj*.

Doslej so zbrali nekaj čez 5.500 evrov in upajo, da jim do konca januarja uspe zbrati vsa potrebna sredstva.

Kako še lahko pomagate?

Z bančnim nakazilom: Dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki; Glem 26, Glem, 6273 Marezige; Koda namena: CHAR | Trr: SI56 0510 0801 6627 635 SWIFT: ABANSI2X | Koda namena: SI 00 270918

S pošiljanjem SMS sporočila z vsebino LARA5 na telefonsko številko 1919.

Pravne osebe lahko pomagate tudi s sklenitvijo donatorske pogodbe in za tako donirani znesek uveljavite  davčno olajšavo. Kontakt za sklenitev donatorske pogodbe: kontakt@larini-koraki.si.

Več informacij o Larini življenjski poti, zdravstvenem stanju in obetih za prihodnost v primeru opravljene operacije si lahko preberete na Larini spletni strani “Larini Koraki”. Morebitni presežek zbranih sredstev bodo namenili za pomoč drugim pomoči potrebnim otrokom in družinam.

O Palčici Pomagalčici in dobrodelnih škratkih, ki spreminjajo svet

Dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki spreminjajo svet kljub pandemiji in z njo povezanimi težavami neumorno zbira pomoč za tiste, ki so so je v danem trenutku najbolj potrebni.

Pandemija in z njo povezani pojavi pred društvo postavljajo vedno nove izzive, a gonilna sila društva Larisa Štoka, prejemnica posebnega priznanja predsednika države, za te izzive pravi, da jih skušajo premagovati na različne načine ter še vedno vztrajati dobrodelni pravljici.

Kljub temu razmere niso rožnate in v društvu del dejavnosti med pandemijo izvajajo v omejenem obsegu. “Onemogočena so nam srečanja z našimi sončki in njihovimi starši, ustvarjalne delavnice za otroke družin v stiski, kulturno obarvana srečanja ter tako imenovane čajanke z našimi donatorji. Učno pomoč nudimo na daljavo s pomočjo prostovoljcev,” našteje nekaj izmed teh aktivnosti, ki jih med pandemijo in se takoj zazre v prihodnost: “Z vzpostavljeno mrežo želimo nadaljevati tudi po pandemiji saj lahko naši prostovoljci postanejo nekakšni tutorji oziroma zaupniki našim družinicam.”

Prepričana je, da jim bo to uspelo ter se zahvaljuje vsakomur za izkazano zaupanje in sočutje, ki se po opažanjih Palčice Pomagalčice iz dneva v dan krepita. “Hvala do neba in še več vsem vam, ki z nami živite in pišete resnično pravljico o škratkih, ki spreminjajo svet in premikajo meje mogočega,” se za konec zahvali svojim dobrodelnim škratkom s celega sveta.

Source
Larini Koraki
Back to top button