Dikaučič prevzel posle pravosodnega ministra od Kozlovičeve

Novi minister za pravosodje Marjan Dikaučič, ki je v torek dobil podporo DZ, je od dosedanje ministrice Lilijane Kozlovič prevzel posle na ministrstvu. Zaželela mu je veliko uspeha pri vodenju resorja. Dikaučič se ji je zahvalil za opravljeno delo, v preostale projekte pa si želi vnesti svežine, so zapisali na vladnem spletišču.

Kozlovičeva se je ob primopredaji zahvalila sodelavcem za sodelovanje in podporo, novega ministra pa je pospremila z željami po uspehu “pri vodenju zahtevnega resorja”. Dodala je, da verjame, da bo delo opravljal vestno in korektno.

Minister se je Kozlovičevi zahvalil za opravljeno delo, hkrati pa izpostavil, da po njeni zaslugi prihaja v urejeno okolje. Ker je program dela večinoma že določen s predsedovanje Slovenije Svetu EU in zaključevanjem drugih projektov, bo njegova vloga v prihodnje usmerjena v posamezne zakonske spremembe. V ostale projekte ministrstva pa si želi “vnesti nekaj svežine in neobremenjenega pogleda”.

Poslanci DZ so Dikaučiča za novega pravosodnega ministra v torek potrdili s 44 za in 41 glasovi proti.

Njegova predhodnica je s položaja odstopila, ker se ni strinjala z ustavitvijo postopka za imenovanje evropskih delegiranih tožilcev.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button