Dikaučič in Šketa govorila tudi o kadrovski problematiki tožilstva

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je obiskal vrhovno državno tožilstvo, kjer se je sestal z generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo. Med drugim so govorili o kadrovski problematiki tožilstva in o razvoju novega informacijskega sistema tožilskih vpisnikov, ki se izvaja v okviru operacije Učinkovito pravosodje, so objavili na ministrstvu.

“Gre za poenostavitev izvajanja aktivnosti in izboljšanje kakovosti procesov na tožilstvu, elektronsko podporo poslovanju in zmanjšanje administrativnih bremen pri izvajanju poslovnih procesov,” so dodali na spletni strani ministrstva.

Minister in generalni državni tožilec sta uvodoma ob prisotnosti državnega sekretarja Zlatka Rateja ter vrhovnih državnih tožilk Irene Kuzma, ki vodi strokovno informacijski center, in Erike Panjtar, ki vodi civilno upravni oddelek, pohvalila dosedanje dobro sodelovanje. Poudarila sta, da si bosta še naprej prizadevala, da bo sodelovanje med ministrstvom in vrhovnih državnim tožilstvom zgledno, so dodali.

Minister se je po imenovanju 23. junija že sestal s predsednikom vrhovnega sodišča Damijanom Florjančičem. Ob tem je poudaril, da bo delo pravosodnega ministrstva nadaljnjega pol leta temeljilo na prioritetah predsedovanja, kljub temu pa bodo nadaljevali tudi pogovore o ostalih temah, pri čemer bo v ospredju sodniška zakonodaja.

Source
STA
Back to top button