Slovenija

DeSUS: Izražanje nestrpnosti, vandalizem in sovražni govor v sodobni družbi ne bi smeli imeti prostora

 Poslanska skupina DeSUS je sredin protest ostro obsodila in v objavi na Facebooku zapisala, da izražanje nestrpnosti, vandalizem in sovražni govor v sodobni družbi ne bi smeli imeti prostora. Dodali so, da je bil shod “poskus posameznikov, da v času ene največjih zdravstvenih kriz med ljudi vnašajo delitve in nezaupanje”.

V DeSUS so zapisali še, da sta svoboda izražanja in pravica do mirnega zbiranja v demokratični družbi temeljni pravici. “Žal pa smo bili včeraj priča vse prej kot mirnemu izražanju mnenj,” so opomnili.

“Pohvaliti moramo naše policiste, ki so odlično opravili svoje delo. Verjamemo, da bodo pristojni organi tudi ustrezno obravnavali organizatorje, odgovorne za ta dogodek,” so še zapisali v poslanski skupini DeSUS.

Policisti so po sredinih nasilnih izgredih v Ljubljani zaenkrat pridržali devet ljudi, kriminalistična preiskava pa še intenzivno poteka, je pojasnil generalni direktor policije Anton Olaj. Policija sicer ugotavlja, da so bili napadalci organizirani, v izgredih pa je bilo lažje poškodovanih sedem policistov in en udeleženec.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so za STA potrdili, da so po izgredih obravnavali pet oseb, od tega tri policiste in dve drugi osebi. Izgredniki so se znesli tudi nad poslopjem parlamenta.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button