Delo zdravstvenih delavcev oteženo zaradi groženj glede cepljenja

Grožnje zdravstvenim delavcem, ki pozivajo k cepljenju proti covidu-19, jim jemljejo prepotrebno energijo ter kratijo njihovo pravico in dolžnost za opravljanje poslanstva – preprečevanja bolezni, so v odprtem pismu zapisali v Slovenskem zdravniškem društvu. Odgovorne pozivajo, naj zaposlene v zdravstvu zavarujejo pred grožnjami.

 

 

Svetovna zdravstvena organizacija je nasprotovanje cepljenju uvrstila med deset največjih svetovnih groženj, zato v Slovenskem zdravniškem društvu pozivajo odgovorne, da zavarujejo zdravnice, zdravnike in zdravstvene delavce pred grožnjami, da bodo lahko nemoteno opravljali svoje poslanstvo.

Poziv k cepljenju je po mnenju zdravniškega društva dolžnost zdravstvenih delavcev, saj lahko le s cepljenjem preprečimo epidemijo covida-19 in zaščitimo bolne. “Bolezen je proces, ki se spreminja, zato zdravniki preverjamo dejstva, o njih razpravljamo in zagovarjamo strokovne odločitve. Upoštevamo rezultate novih raziskav in skladno z njimi spreminjamo zdravstvene doktrine,” so še sporočili iz društva.

Obsodbe groženj in nasilja nad zdravstvenimi delavci se vrstijo še posebej po tistem, ko sta konec minulega leta neznanca napadla farmacevta in zagovornika cepljenja Boruta Štruklja. Minister za zdravje Janez Poklukar je v sredo obsodil vsakršno nasilje nad zdravstvenimi delavci in strokovnjaki, ki se v izjavah javno izpostavljajo glede varnosti cepljenja proti covidu-19. Vsem žrtvam nasilja je izrazil podporo.

Source
STA
Back to top button