Člani sveta zavoda za prekinitev postopka razrešitve direktorice ptujske bolnišnice

Člani sveta zavoda ptujske bolnišnice so na dopisni seji po pričakovanjih glasovali za prekinitev postopka razrešitve direktorice bolnišnice Anice Užmah, ki so ga sprožili pred dnevi zaradi neuresničenega projekta izgradnje urgentnega centra na Ptuju. Vmes je namreč ministrstvo za zdravje izdalo sklep o potrditvi tega projekta.

“Dopisna seja traja do srede. Je pa izid glasovanja že znan in bo sprejet sklep o ustavitvi postopka razrešitve direktorice,” je danes za STA povedal predsednik sveta zavoda Žarko Markovič.

Pojasnil je, da je bil po seji sveta zavoda pred dvema tednoma, na kateri so sprožili postopek razrešitve direktorice, sklican sestanek direktorice in njega pri ministru za zdravje Janezu Poklukarju, “kjer smo dogovorili predlog novelacije programa izgradnje urgentnega centra, ki ga je svet Splošne bolnišnice Ptuj potrdil prejšnji teden na dopisni seji, novelacijo pa je nato potrdil tudi minister za zdravje”.

Ptujska bolnišnica je prejšnji teden prejela sklep ministrstva za zdravje o potrditvi projekta izgradnje urgentnega centra na Ptuju. To po besedah direktorice Užmahove pomeni, da je finančna konstrukcija projekta zaprta. Sledil bo razpis za izvajalca gradnje, po trenutnih napovedih pa naj bi urgentni center stal do marca 2023. Ocenjena vrednost investicije je nekaj manj kot 6,6 milijona evrov.

Projekt izgradnje urgentnega centra se bo po napovedih finančno pokril z okoli 600.000 evri, ki so jih pred nekaj leti zbrali lokalno gospodarstvo in občine Spodnjega Podravja, ter okoli 1,5 milijona evrov, ki jih bo prispevala ptujska bolnišnica. “Ostalo pa je delež ministrstva za zdravje vključno z nepremičninami, ki jih bomo prodali v sodelovanju z ministrstvom za zdravje,” je za STA v ponedeljek povedala Užmahova.

Source
STA
Back to top button