Slovenija

Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo v podporo vladi in sedanji koaliciji

V Civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo izrekajo podporo sedanji koaliciji in vladi, saj ocenjujejo, da dela učinkovito in državotvorno. Koalicija in njeni podporniki, ki trenutno skrbijo za to, da bomo varno izšli iz sedanje krize svetovnih razsežnosti, se je doslej odlično izkazala, so sporočili.

Kot so zapisali v izjavi za javnost, zdravstvene odločitve in finančna pomoč, ki so jih bili deležni državljani, kažejo na to, da je koaliciji mar zanje. Vsi očitki opozicije o nepravilnostih pa so klavrno propadli.

“Zdi se, da smo v slovenski politiki videli že vse, a zadnje čase pelje levičarsko razgrajevanje in onečaščanje vsega, kar ni naše, v uničevanje strank in parlamentarne demokracije. Posamezniki hočejo za dosego lastnih ciljev obiti voljo od državljanov izvoljenih poslancev ter na vsak način zrušiti vlado,” so zapisali.

Poudarili so, da so prepiri med strankami, ponesrečene notranje- in zunanjepolitične odločitve, afere na področju financ in okoljevarstvenih posegov, privilegiranje goljufov, zatiranje osebne iniciative, dosmrtno ohranjanje položajev v škodo prodorne mlajše generacije, napadi na krščansko identiteto, ideološki in moralni pritiski na slovensko narodno telo normalnost, ki je v prihodnosti več ne želijo.

V civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo podpirajo sedanjo koalicijo in vlado in ji želijo uspešne priprave na predsedovanje Svetu Evropske unije, so še zapisali v izjavi, pod katero se je podpisal predsednik iniciative Jože Mlakar.

Source
STA
Back to top button