SlovenijaKultura

Celjska občina 21 kulturnim delavcem podelila štipendije

Celjska občina je celjskim samozaposlenim ustvarjalcem z različnih področij umetniškega ustvarjanja podelila 21 delovnih štipendij v vrednosti 3000 evrov. Tudi v prihodnje bo občina pomagala umetnikom. Trenutno imajo odprt javni razpis za izbiro kulturnih projektov, ki jih bo letos sofinancirala občina, so sporočili s celjske občine.

Pojasnili so tudi, da so delovne štipendije namenjene ohranjanju in razvijanju ustvarjalnih potencialov umetnikov, ki so v času ukrepov omejevanja javnih kulturnih prireditev zaradi covida-19 ostali brez možnosti javnega nastopanja in delovanja ter s tem tudi brez prihodkov.

Javni poziv za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene kulturne ustvarjalce je bil objavljen od 10. oktobra lani in je trajal mesec dni. Podelili so 21 štipendij, kolikor je bilo tudi prijav, v skupni vrednosti 63.000 evrov. Število društev, samostojnih kulturnih delavcev in fizičnih oseb, ki delujejo na področju kulture v celjski občini, je sicer večje od 90.

Za življenje v Celju so kulturni ustvarjalci velika dodana vrednost. Kultura širi obzorja, hrani duha, izobražuje, razveseljuje, spodbuja k razmišljanju in pomembno sooblikujejo utrip v mestu. Ljudje potrebujejo kulturo, družba brez kulture ne more doseči vseh svojih potencialov, še navajajo na celjski občini.

Source
sta.si

Povezani Članki

Back to top button