Cargo-partner v širitev logističnega centra na Brniku

V podjetju Cargo-partner so po dobrih dveh letih odprtja logističnega centra v neposredni bližini letališča na Brniku že zapolnili skladiščne zmogljivosti, zato so se odločili za predčasno izgradnjo druge faze centra. Začetek gradnje dodatnih logističnih zmogljivosti načrtujejo v začetku prihodnjega leta.

Podjetje Cargo-partner je v Sloveniji prisotno od leta 1996. Od odprtja logističnega centra na Brniku v letu 2019, ki je eden največjih znotraj skupine Cargo-partner, je močno povečalo prepoznavnost v širšem slovenskem prostoru. Tako je doživelo dodaten zagon in 25.000 kvadratnih metrov skladiščnih zmogljivosti zapolnilo že v dobrem letu.

“Zapolnitev zmogljivosti smo pričakovali v dobrih dveh letih, vendar smo bili po letu dni že skoraj polni. Hitra rast, potrebe naših strank in uspešnost poslovanja v obstoječem objektu so nas pripeljali do predčasnega načrtovanja razširitve, t.i. faze 2, ki je bila po prvotni časovnici predvidena za obdobje 2024-2026,” je pojasnil direktor podjetja Cargo-partner v Sloveniji Viktor Kastelic.

Z načrtovanjem druge faze so tako začeli že lani. Do marca letos so pripravili idejno zasnovo, trenutno pa potekajo postopki pridobivanja soglasij in izdelava projekta za izgradnjo. Začetek gradnje je predviden v začetku leta 2022, odprtje pa v jeseni 2022, so sporočili iz podjetja.

Novi objekt, za katerega je bilo že v prvotnih načrtih predvidenih 8200 kvadratnih metrov zemljišča ob severni strani obstoječega objekta, bo nudil dodatnih 14.100 kvadratnih metrov skladiščnih površin v treh etažah. V širokoregalnem in ozkoregalnem sistemu, kjer bo nameščena tudi polavtomatizirana visokoregalna skladiščna tehnologija, bo zagotovljenih 9000 paletnih mest.

Poleg prostora za kratkotrajno in dolgotrajno skladiščenje ter prostora za hitri pretovor blaga bo v novem objektu urejena tudi pristajalna steza za drone, ki bo v prihodnosti lahko služila za dostavo paketov. Del objekta bo prilagojen storitvam za oskrbovanje spletnih trgovin in bo imel prevzemno mesto za osebni prevzem ali vračilo paketov, s katerim bodo pokrivali gorenjsko regijo.

Celotna zgradba bo zagotavljala skladiščenje blaga v temperaturnem režimu 15 do 25 stopinj Celzija, z dodatnimi 13 nakladalnimi vrati pa bodo zagotovili še večjo pretočnost blaga in hitrejšo distribucijo. Na voljo bodo moderni pisarniški prostori, ki jih bo mogoče tudi najeti, so pojasnili v Cargo-partnerju.

Da bi zadostili velikemu povpraševanju po skladiščnih storitvah v logističnem centu Ljubljana, so se odločili za dodatno investicijo tudi v že obstoječem objektu. Zaradi povečanega obsega dela spletnih trgovcev bodo v prostorih centra uredili pakirnico, s čimer bodo povečali zmogljivost dnevnega odpošiljanja paketov za 200 odstotkov.

V prostor, ki je bil predviden za skladiščenje blaga izrednih dimenzij, pa bodo vgradili visokoregalni sistem, s čimer bodo pridobili dodatnih 2500 paletnih mest, in hibridni pretočno-regalni sistem s 1200 paletnimi mesti.

Source
STA
Back to top button