Britanska veleposlanica ob smrti kraljice: Njeno življenje služenja je bilo izjemno

Ob smrti britanske kraljice Elizabete II. se je veleposlanica Združenega kraljestva v Ljubljani Tiffany Sadler odzvala s poklonom njeni vladavini. “Njeno življenje služenja je bilo izjemno,” je zapisala na Twitterju in dodala, jo bodo zelo pogrešali v domovini kot tudi Sloveniji in po vsem svetu.

 

“Vse naše misli so nocoj pri kraljevi družini,” je zvečer še zapisala na Twitterju, kjer so objavili tudi posnetek spuščanja britanske zastave pred poslopjem rezidence britanske veleposlanice na pol droga.

Danes je v izjavi izpostavila, da je novica ob njeni smrti užalostila tako njo kot kolege na veleposlaništvu in ljudi po vsem svetu. Njeno življenje na prestolu se je raztezalo prek obdobja večine naših živih spominov, je zapisala in dodala, da so jo imeli radi in spoštovali ljudje v Združenem kraljestvu, Sloveniji in drugje.

Spomnila je, da prav letos obeležujejo 70. obletnico njene vladavine, ob čemer so postavljali v ospredje prav njene vezi s Slovenijo. Iz vseh koncev države prav tako že prejemajo sporočila sožalja, je dodala.

Na veleposlaništvu so še sporočili, da bodo ob smrti kraljice odprli tudi žalno knjigo, o podrobnostih pa bodo še obvestili.

Kraljica Elizabeta II. se je v četrtek poslovila po več kot 70 letih vladavine. Umrla je v popoldanskih urah, potem ko so iz Buckinghamske palače sporočili, da se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo.

Bila je najdlje vladajoča britanska monarhinja in najstarejša monarhinja na svetu. Nasledil jo je njen sin Charles, ki se bo imenoval kralj Karel III.

Ob njeni smrti so se z izrazi sožalja in pokloni odzvali številni domači in tuji voditelji, odzval se je tudi slovenski državni vrh.

Source
STA
Back to top button