Avtocestno policijo bo vodil Andrej Jurič

Generalni direktor policije Anton Olaj je na podlagi internega razpisa za direktorja uprave avtocestne policije z današnjim dnem imenoval Andreja Juriča. Sedež uprave bo v Postojni, skupno s petimi specializiranimi enotami je po poročanju časnika Delo predvidenih 283 delovnih mest. Avtocestna policija naj bi v praksi zaživela 1. aprila.

Olaj je za Delo pojasnil, da je Jurič najbolj prepričal s svojimi izkušnjami in ocenil, da je po kompetencah močno presegel protikandidate.

Pristojni so sporazum o nastanku avtocestne policije podpisali decembra lani; Jurič tedaj kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije. Ob decembrskem podpisu je novi direktor uprave avtocestne policije izrazil pričakovanje, da bo zaradi avtocestne policije nadzor na omrežju avtocest in hitrih cest učinkovitejši, bolj stalen, trajnejši, pa tudi večstranski.

Po poročanju Dela na policiji načrtujejo, da bosta v prvih mesecih leta ustanovljeni uprava avtocestne policije in specializirana enota avtocestne policije Ljubljana, preostale enote, v Celju, Mariboru, Novem mestu in Kopru, pa bodo zaživele do maja prihodnje leto.

Po trenutnih projekcijah bo za delovanje avtocestne policije treba zagotoviti okoli 25 zmogljivejših označenih patruljnih vozil, deset vozil za oglede krajev, zagotoviti bo treba tudi določeno število motornih koles in civilnih vozil ter vozil za vgradnjo radarskih sistemov, še navaja časnik.

Source
STA
Back to top button