Anja Bukovec z novoletnim koncertom neposredno iz Kina Šiška

Poudarki zgodbe
  • V svoji karieri je Anja Bukovec sodelovala s priznanimi domačimi glasbenik in umetniki Janezom Matičičem, Urošem Lajovicem, Markom Letonjo, Antonom Nanutom, Janezom Lotričem, Borisom Cavazzo, skupino Terrafolk in drugimi.

Violinistka Anja Bukovec bo svoj tradicionalni novoletni koncert v letošnjih koronavirusnih razmerah izvedla virtualno iz dvorane Kina Šiška. Njen nastop bo nocoj ob 20. uri mogoče spremljati v neposrednem plačljivem prenosu na platformi Dice, ki omogoča predvajanje na pametnih napravah.

Na spored koncerta je uvrstila znana klasična dela Antonina Dvoržaka, Gabriela Faureja, Johanna Straussa, Tomasa Albinonija, Alojza Srebotnjaka, Janija Goloba in drugih, so sporočili iz Kina Šiška. Na klavirju jo bo spremljala pianistka Ana Semič Bursać.

Sodelovala je tudi z mednarodno priznanimi glasbeniki En Shaom, Alanom Buribayevim, Timothyjem Redmondom in Christopherjem Gunningom ter pop izvajalci, kot so Die Fantastichen 4, Marlo Glen, Marque in Jeff Healey. Njene plošče klasične glasbe so dosegle vrh prodajnih lestvic.

Kot je povedala za portal MMC RTV Slovenija, bo ta nastop njena prva izkušnja virtualnega koncerta. Odsotnost občinstva se ji sicer zdi velika izguba, v virtualnih koncertih pa dolgoročno ne vidi prihodnosti.

“Vsi potrebujemo izmenjavo energije in občinstvo, ki s svojim doživljanjem prispeva k temu, kar se dogaja v dvorani. Zaradi te energije glasbeniki delamo to, kar delamo – če ne bi bila ključna, bi že od samega začetka igrali samo v svojih dnevnih sobah. Na koncertu ni vključeno samo uho, ampak vibrira celo telo: tega se prek zaslona ne da podajati,” je povedala Anja Bukovec.

Source
sta.si
Back to top button