Valhalla prvič prihaja v dvorano Tabor

Le nekaj manj kot mesec dni nas loči do novega borilnega spektakla na slovenskih tleh. Valhalla Fight Night s svojo šesto izvedbo z Nejcem Preložnikom na čelu prihaja 17. marca v mariborsko dvorano Tabor, kjer bodo na svoj račun prišli oboževalci mešanih borilnih veščin.

 

V petek, 17. marca s pričetkom ob 20. uri, bo dvorana Tabor v Mariboru gostila šesto izvedbo dogodka Valhalla Fight Night, ki oboževalcem mešanih borilnih veščin obljublja pravi spektakel. Organizacijo Valhalla Fight Night oziroma VFN je zasnoval Nejc Preložnik s svojo ekipo, s katero so v letu 2019 v Celju uspešno organizirali dva dogodka, kjer so se predstavili tako amaterski kot tudi profesionalni borci. V letu 2020 je bila zaradi pandemije in slabe epidemiološke slike tretja izvedba odpovedana, po dveh letih ‘prisilnega odmora’ pa so z dvema dogodkoma ponovno dodobra napolnili celjsko dvorano Golovec.

Na seznamu borb, ki se sproti še dopolnjuje, so se med malo manj uveljavljenimi imeni znašla tudi bolj uveljavljena, med drugimi tudi Matjaž Vičar, mariborski težkokategornik Tadej Dajčman in nenazadnje tudi novinec Gaj Muršec, ki je na preteklem VFN 5 navdušil celjsko publiko.

Na dogodku se bo slovenskemu občinstvu znova predstavila Monika Kučinič, ki je ena izmed komaj petih slovenskih predstavnikov, ki so kdaj vstopili v kletko poljskega KSW. Slovenska publika je ‘Pitbulko’ s Senovega bolj podrobno spoznala leta 2020 v ljubljanski Hali Tivoli, kjer je na Brave 34 vpisala svojo prvo profesionalno zmago. Njena nasprotnica bo Aldina Seferović, ki smo jo spoznali decembra lani na VFN 5, ko je v prvi rundi s tehničnim knockoutom ugnala Marto Amigo.

Kot strela z jasnega je priletela novica o vrnitvi v MMA slovenskega ‘Rockyja’ Mirana Fabjana, ki bo po več kot 14 letih ring zamenjal s kletko. 37-letni Fabjan, ki je bolj domač v kickboksarskem svetu, kjer je ring delil z nekaj svetovno znanimi imeni, med drugimi tudi s Paulom ‘Semtexom’ Daleyem, v mešanih borilnih veščinah pa se je pred tem preizkusil dvakrat. Boril se je z najverjetneje najbolj poznanim slovenskim MMA-borcem Bojanom Kosednarjem ‘Želvo’ ter proti enemu izmed najbolj žilavih hrvaških borcev, Ivici ‘Terrorju’ Truščeku, v obeh primerih pa je bil neuspešen. V Mariboru bo ‘Rocky’ pesti prekrižal z avstrijskim borcem Janom Krawarikom, ki je v svoji karieri ob eni zmagi vpisal še dva poraza.

Vstopnice za dogodek lahko od 13. februarja dalje kupite preko Eventim.si oziroma na njihovih prodajnih mestih (Petrol, OMW, Big Bang …). Vsekakor pa z nakupom pohitite, saj se zna zgoditi, da bo dvorana hitro razprodana, spektakla v dvorani Tabor pa po napovedih organizatorjev ne gre zamuditi!

VFN 6 seznam borb*

  • Tadej Dajčman vs Mihai Simon
  • Monika Kučinič vs Aldina Seferović
  • Matjaž Vičar vs Dževad Muftić
  • Miran Fabjan vs Jan Krawarik
  • Jaka Vujčič vs Nezir Seferović
  • Dino Suljkanović vs Alen Čufurović

 * seznam se še dopolnjuje

Luka Kovič

Preverite tudi
Close
Back to top button