HeadlineAktualnoLokalnoKulturaPišemo

Obeta se kulturno bogato poletje na Obali

Letos na Obali več kulturnih dogodkov za vse, ki željno pričakujejo družabno in kulturno dogajanje. Obala počasi dobiva svoj poletni utrip, ulice in lokali se polnijo, na plažah je videti vse več ljudi, tudi kultura bo letos poleti ponovno zaživela. Nekaj glavnih dogodkov zagotovo ne gre prezreti, tokrat sta nas zanimala Izola in Koper.

 

 

V Izoli se s 17.6. začenja festival Poletje pri špini, ki bo glasbenike gostil v atriju Bifeja pri Kralju.

Mednarodni filmski festival Kino Otok bo med 25. in 29.8. predvajal filme na plaži.

Kino Odeon, ki je že odprl svoja vrata, se bo poleti selil v letni kino Arigoni, kjer si bo filme zopet mogoče ogledati na prostem.

Z junijem se odpira kavarna kina Odeon, kjer se bo poleg domače kulinarike odvijal tudi kulturni program. Za vse ljubitelje knjige bo vsak drugi četrtek v mesecu (začenši z 10.6.) potekal bralni klub za starejše bralce. Literarno obarvana kavarna bo tudi zbirni center za knjige, kjer se bo dalo zamenjati svojo knjigo za drugo, poleg bralnega programa pa se bo 11.6. odvijala delavnica tipografije in razstava tipografskih del, dogodki za otroke v juliju, avgusta pa bo nastopil tudi legendarni glasbenik in lutkar Matija Solce. Za željne znanja pripovedovalskih veščin se bo dvakrat mesečno odvijala pripovedovalska delavnica.

Za ljubitelje likovne umetnosti so v Izolskih galerijah odprte razstave, trenutno si lahko ogledate stripovsko razstavo »Življenje je smešno« v galeriji Salsaverde v Izoli.

Poletno kulturno dogajanje bo bogato tudi v Kopru. Poleg lutkovnega festivala Puf med 2.7. in 30.8., ki bo z glasbo in lutkami napolnil mestne trge, bo tradicionalni glasbeni festival Jeff v starem mestnem jedru gostil različne mednarodne zasedbe. 25.8. bo zopet »Oživela ulica«, ko se je obvezno sprehoditi po Čevljarski ulici, ki enkrat na leto oživi.

Potujoč festival Kino Istra s 1. junijem vabi na šest filmskih srečanj v različnih krajih slovenske Istre.

Dogajanja na Obali torej ne bo manjkalo, kot kaže, pa se obeta tudi polna turistična sezona.

Source
Petja Gorjup

Povezani Članki

Back to top button