HeadlineAktualnoSlovenijaLokalnoKulturaPišemo

Festival MENT 2021 v Ljubljani

Jutri, 3.6., se v Ljubljani začenja sedma edicija festivala MENT Ljubljana 2021. Festival se bo med 3. in 11. junijem v živo odvil na različnih prizoriščih po Ljubljani.

 

V zadnjih letih je MENT postal znan po bogatem in razgibanem 3-dnevnem dogajanju po vsej prestolnici. Odvilo se bo devet koncertnih večerov z ustvarjalci iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Češke in Poljske, ki bodo nastopili v Kinu Šiška, Švicariji in atriju Mestnega muzeja.

Med glasbenimi gosti prevladujejo lokalna in regionalna imena. Organizatorji izpostavljajo slovenski debi hrvaškega trap pop fenomena z++, mednarodni avdiovizualni projekt Laser Bros, premierne nastope domačih novovalovskih preroditeljev Insan in art trap projekta Tsujigiri ter predstavitev aktualnega albuma ekscentričnega ljubljanskega kolektiva SBO.

Fokus MENT konference, ki prinaša tri debate, tri delavnice in dva mednarodna spletna dogodka, je letos na lokalni problematiki, digitalizaciji, spletni identiteti glasbenikov oziroma bendov ter različnih platformah za promocijo in distribucijo glasbe.

 

Več o festivalu in programu lahko preberete tukaj.

Source
Uredništvo

Povezani Članki

Back to top button