HeadlineAktualnoKulturaPišemo

Europa Cantat festival v Ljubljani

V teku je Europa Cantat Festival, eden izmed največjih mednarodnih glasbenih festivalov.

 

 

Na 8-dnevnem festivalu bodo sodelovali pevci, skladatelji, zborovodje, instrumentalisti in zborovski založniki s celega sveta.

Približno 50 svetovno priznanih zborovodjev in mentorjev bo na festivalu predavalo in vodilo delavnice, ki bodo prilagojene vsem posameznikom – od zborovskih navdušencev do profesionalcev. Med festivalom se bo odvilo preko 100 glavnih dogodkov, raznolik pa bo tudi spremljevalni program.

Evropska zborovska zveza oz. European Choral Association je združenje več organizacij, zborov in posameznikov – dirigentov, skladateljev pa tudi posameznih pevcev. Njen namen je organizirano vplivanje na razvoj in širjenje zborovske dejavnosti po vsej Evropi, kar poskuša doseči tako, da svoje člane povezuje med seboj, podpira mednarodna sodelovanja, pretok informacij, znanja, notnega materiala …

Na sporedu festivala so koncerti, delavnice in posebni projekti kot so DO RE MI z družino, ki vzpodbuja družine, da pojejo skupaj, Zapojmo Sloveniji, zborovska fotopromenada v Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem Tivoliju in drugi.

Prizorišča festivala so Kongresni trg, Novi trg, Cankarjev dom in Slovenska filharmonija, kraji, kjer domuje glasba.

Več informacij najdete na spletni strani.

Source
Europa Cantat FestivalPetja Gorjup

Povezani Članki

Back to top button