HeadlineAktualnoŠportPišemo

Ambro napoveduje

Matjaž Ambrožič napoveduje 37. krog angleške Premier lige - podaljšek 37. kroga

Pregled tekem in napoved izidov angleške Premier lige za vas pripravlja uveljavljeni novinar in poznavalec otoškega nogometa Matjaž Ambrožič. Tokrat je za nas pripravil napovedi podaljška 37. kroga:

 

 

Torek, 17.5. ob 20.45

Southampton

vs.

Liverpool

Zdaj je povsem enostavno izračunati, kaj vse je potrebno storiti, da bi napredoval. Zelo drži, da Southamptonu kaj posebej računati ni treba. Saj je sorazmerno skromno končno mesto tam nekje nad začeljem zanj že davno zagotovljeno. Iz tega naslova se domačinom seveda lahko tudi strga s ketne. V primeru njihove zmage bi obudili spomin na Arsenalovo gostovanje na stadionu St.Mary’s sredi aprila. Saints so takrat zabili gol, zatem pa se gostje iz Londona niso uspeli zbrati, pri čemer jih je zelo ovirala izjemna dnevna forma domačega vratarja Fraserja Fosterja. Ako pa se zavzamemo za scenarij podoben masakru, ki ga je v Southamptonu, prav tako aprila, uprizoril Chelsea – bilo je 0:6 -, potem drugouvrščenemu Liverpoolu pred zadnjo prvenstveno tekmo še ostane nekaj upanja na triumf. Torej. Liverpool bo z vso svojo kakovostjo odločno pritisnil, naklepal nekaj zadetkov in potrdil svojo pozicijo na štatru nedeljske zaključne etape – takoj za Manchester Cityjem, ki ima pole-position. Pri gostih bosta odsotna poškodovana Virgil van Dijk in Mohamed Salah. Vse ostalo pa se bo odvilo po pričakovanjih. Dva gola bo svojemu nekdanjemu klubi privoščil Sadio Mane. Manchester City nocoj še ne bo prvak.

AMBRO NAPOVED 0:4

 

Četrtek, 19.5. ob 20.45

Everton

vs.

Crystal Palace

Kristalno je jasno, da si domači nove šlamastike zdaj-pa-res ne smejo več privoščiti. Kako naivno je Everton zakockal nedeljsko zlato priložnost za odskok na varno. Pomisleki domačih navijačev se krepijo še zlasti zato, ker je Cystal Palace ekipa, ki vse slabotne ali negotove napsotnike v vsakem trenutku lahko izzove in razjezi. V taki konstalaciji pa bi se omenjeni Evertonov fiasco na tekmi z Brentfordom hitro ponovil. Ponovim. Domačini so pod silovitim pristiskom. Tekma bo prežeta z veliko vsebnostjo nervoze.  Evertonova zasedba je oslabljena tudi zaradi nedavnih novih dveh rdečih kazni. Crystal Palace pa si povsem sproščeno lahko žvižga Kekčevo pesem in po Goodison Parku veseljači po mili volji. Zato pričakujem, da bo začetno vodstvo kreacija spretnih Palaceovih ofenzivcev. Kasneje pa bo Everton z obilo muke ter znoja in krvi le nekako sestavil akcijo za izenačujočo postavko.

AMBRO NAPOVED 1:1

 

Četrtek, 19.5. ob 21.00

Aston Villa

vs.

Burnley

Zmaga bi Burnleyju zagotovila obstanek. Tudi točka bi gostom prišla še kako prav. Je pa res, da je Burnleyjev tekmovalni zanos izpred meseca v zadnjih tednih povsem ovenel. Njihova zaporedna poraza lahko pomenita dvoje. Prav možno je, da Burnley delno taktizira. V tem primeru je prihranjenih moči za to tekmo in še za njihov zadnji sezonski opravek – v nedeljo morajo doma sklestiti Newcastle – najbrž dovolj.

Najbolj eksotična zanimivost, ki ovija ta dvoboj pa je dejstvo, da sta se ekipi v Burnleyju sestali komaj pred tremi tedni. Tam je Aston Villa svoje gostitelje povsem razbila. Burnleyju je tistikrat sladkor na najnižjo možno raven padel že zelo zgodaj, že sredi prvega polčasa. Končalo se je pri izidu 1:3. Iz vsega tega sledi, da bo gostujoča taktika poudarjeno obrambna in ne ekspanzivna. Aston Villa pa posebej goreče ali za vsako ceno bunkerja, ki se ji bo prikazal, ne bo podirala. Tottenhamu, ki je imel v primerjavi z Villo bistvo bolj mesén motiv, je v nedeljo premagati Burnley komaj uspelo. Remi bo nasmejal oba tabora.

AMBRO NAPOVED 0:0

 

Četrtek, 19.5. ob 21.00

Chelsea

vs.

Leicester

Nepričakovan ponedeljkov poraz Arsenala pri Newcastleu je potrdil Chelseajevo vstopnico za Ligo prvakov. Domačinom si šivati rano po novem finalnem porazu proti Liverpoolu ne mudi. Novembra je Leicester kot gostitelj pred Chelseajem podlegel s 0:3. Kdo je kdo na tem obračunu ni težko uganiti. Gotovo pa ni enostavno začrtati rezultatske krivulje, ki nam jo bo ta bitka ponudila. Še prej pa. Močno dvomim, da se bo ta dvoboj res razvil v nekaj, kar bi bilo vsaj približno podobno bitiki. Chelsea se bo od domače publike želel posloviti v slogu in obenem nakazati, da bo prihodnja sezona še veliko boljša. Še enkrat pa. Tu gre pravzaprav edino za kak gol Romeluja Lukakuja več.

AMBRO NAPOVED 2:2

Foto: Matjaž Ambrožič | Osebni Arhiv
Foto: Matjaž Ambrožič | Osebni Arhiv

Matjaž Ambrožič

Povezani Članki

Back to top button