HeadlineAktualnoŠportPišemo

Ambro napoveduje

Matjaž Ambrožič napoveduje 36. krog angleške Premier lige -poprej prestavljene tekme

Pregled tekem in napoved izidov angleške Premier lige za vas pripravlja uveljavljeni novinar in poznavalec otoškega nogometa Matjaž Ambrožič. Tokrat je za nas pripravil napovedi 36. kroga – poprej prestavljenih tekem:

 

 

Torek, 10.5. ob 21.00

Aston Villa

vs.

Liverpool

Vsled Liverpoolovega sobotnega remija, ki je močno obremenil njihov poskus preboja na vrh tabele, je to srečanje še posebej zanimivo. Če bi se odigralo 19.aprila, kot je bilo sprva predvideno, bi bila napovedovalska termika povsem drugačna. Po brezmadežni zmagi Aston Ville pred dnevi v Burnleyju, pa je dvomov o tem, ali bo želim-biti-šampijonska zasedba trenerja Jürgena Kloppa zmogla sesuti tokratne gostitelje, več. Med spopadom s Tottenhamom sta se nekam skrivnostno potuhnila Sadio Mane in Mohamed Salah. Tako je bil edini, ki je izstopal iz prve bojne vrste rdečih, Luis Díaz, tudi edini strelec. Če se spet prebudita prva dva, Villa nima nikakršnih možnosti. Zanimiva je pomlad, ki premetava Emiliana Buendio. V Burnleyju je bil prav on komandat sredine polja in najbolj zaslužen za drugo zaporedno zmago svoje ekipe po rezultatsko sila skromnih dveh mesecih. V tistem času je Aston Villa štirikrat zdrsnila in le enkrat remizirala. Namensko spomnim še na marčevsko gostovanje Arsenala na Villa Parku (0:1), na katerem so bili domači – takrat z nizko moralo – komaj premagani. Če bo Liverpoolu steklo, bo steklo. Seveda mora za kaj takega svojo privolitev dodati še en Argentinec po imenu Emiliano, to je Villin odlični vratar Martinez. Če pa ne, pa bo problem – tudi s mojim kasnejšim zagovorom spodnje predikcije, ha.

AMBRO NAPOVED 1 : 3

 

Sreda, 11.5. ob 20.30

Leeds

vs.

Chelsea

Spričo nesmiselne izključitve, ki si jo je branilec Luke Ayling v soboto privoščil že v 27.minuti obračuna na londonskih Emiratih, je ravno ta naloga za domače postala še veliko bolj zahtevna. Tako ali tako pri gostiteljih zaradi nedavne poškodbe manjka standardni defenzivni steber Stuart Dallas. A da ne bo pomote. Leeds se je Arsenalu vražje dobro zoperstavljal, pa čeprav le z desetercem v polju. S tem je – kolikor je to možno za klub, ki znova visi na nitki – okrepil svojo psihično stabilnosti. Hkrati pa je dodatno utrudil noge. Domačini lahko pričakujejo silovit pritisk favoriziranega Chelseaja, ki je dve dragoceni točki zapravil po veliki nerodnosti v zadnji minuti tekme z Wolverhamptonom. Pričakujem, da bo Chelsea povedel zgodaj, upanje fanatični Leedsovi navijaški bazi bo vrnil marljivi Daniel James, toda prodorna silovitost in spretnost bolj kakovostnega tekmeca bo tekmo naposled odločila.

AMBRO NAPOVED 1 : 2

 

Sreda, 11.5. ob 20.45

Leicester

vs.

Norwich

Tule so stvari dokaj črno-bele. Leicester si je Evertonovo sobotno klofuto v resnici primazal sam. Potiho se je ta kar pričakovala. Kajti domači so bili zmozgani po evropski izmeni, ki jih je minuli teden še razočarala po vrhu. Se pravi, zdaj Leicester potrebuje blagega in nežnega tekmeca. In iz lige že pred dvema tednoma dokončno izpadli Norwich temu profilu povsem ustreza. Norwichev sistem ne razpada, saj Norwichevega sistema, ki bi zagotavljal njihovo tekmovalno konkurenčnost, v zadnjih dveh mesecih praktično ni bilo opaziti. Zadnja solidna akcija Norwicha se je udejanjila ob gostovanju na Old Traffordu, kjer se je zasedba trenerja Deana Smitha reaktivirala predvsem iz principa. Da bi se kaj takega primerilo tudi v Leicesteru ni verjetno. Domači bodo spraskali raje slabotno, a še vedno pohvalno zmago.

AMBRO NAPOVED 2 : 0

 

Sreda, 11.5. ob 20.45

Watford

vs.

Everton

Edino nevarnost za Everton predstavlja njihova lastna premisa, češ, “zlahka (jih) bomo”. V slednjo niti ne verjamem. Kajti. Pozna galvanizacija angleškega nogometnega velikana že teče. Ker je pozna, zelo pozna ni najboljše blažilo za živce njihovih navijačev. A zato, ker je resnična, ima Everton tak status, kot sem ga opisal v predzadnjem stavku. Kompetivnih grimas na zagrizenih obrazih, pa tudi veselja po uspehu v Leicesteru bilo na Evertonovi klopi obilo. In to je za modre zelo dober obet. Watford je kapituliral že davno tega, tako da resnega, ali pa vsaj strogega korporativno zasnovanega odpora domačih ne pričakujem. Vsako zmago pa je kljub temu treba narediti, proizvesti, jo uresničniti. Z Evertonovega gledišča je v ta namen Watford kot naročen gostitelj. Toče golov, ki bi jih v Watfordovo mrežo namenili Liverpoolčani ne bo. Bo pa ta tekma odličen uvod v precej bolj zahtevno nalogo, ki zmagovalno trajno lačni Everton čaka v nedeljo, ko se mu zoperstavi Brentford. Everton strumno hiti na varno.

AMBRO NAPOVED 0 : 3

 

Sreda, 11.5. ob 21.15

Wolverhampton

vs.

Manchester City

Wolverhampton je v zadnjih štirih tednih nedopustno capljal za novim idealnim rezultatom. Presenetljivo ga je skoval pri Chelseaju, pa čeprav je bil tisto le remi. Potek tega srečanja bo podoben njihovi nedavni londonski izkušnji. Pep Guardiola je pred tednom v Mardidu dobil kislo lekcijo, saj je formacijo svoje ekipe z menjavami zaprl prezgodaj in zato na koncu izpadel iz Lige prvakov. Iz tega sledi, da bo Manchester City vztrajen do konca, saj so njihovi tokratni tekmeci dokazali, da jim tako navdiha kot tudi diha ne zmanjka, tudi takrat ne, ko se pogovarjamo o končnih skrajnostih časovnega odmerka, v katerem se mora odviti nogometna tekma. Manchester City bo sicer grizel v smeri povečanja gol-razlike, ki jo ima ta čas za štiri enote boljšo od Liverpoolove. A več kot dva natančna strela mu Wolves ne bodo (iz)pustili.

AMBRO NAPOVED 0 : 2

 

Četrtek, 12.5. ob 20.45

Tottenham

vs.

Arsenal

Ta tradicionalni sosedski pokol bi se moral zgoditi že 15.januarja. Takrat je bil peti Arsenal dve točki pred šestim Tottenhamom. Nanj vedno najbolj vneto čakajo navijači Chelseaja, ki nikomur od osovraženih someščanov ne privoščijo več kot minimalni izplen – eno piškavo točko. V tem konkretnem primeru si Chelseajnci želijo celo, da bi bil remi nagrajen z ničlo. A to, seveda, ne gre. Zdaj četrti Arsenal lovi Chelsea, petouvrščeni Tottenham lovi Arsenal, ki lovi Chelsea! Za zdaj stvari stojijo tako, da bi dva od treh londonskih taborov veliko raje videla zmago domačih. Arsenal je na novem Tottenhamovem stadionu do sedaj gostoval dvakrat – in tega obakrat zapustil užaloščen. Toda najbolj sijoča in za povrh še aktualna resnica je ta, da so topničarji za izjemnem viktorijanskem pohodu, saj imajo za sabo štiri zaporedne zmage. Prvo iz tega svežega pušeljca zmag pa so Arsenalovci pridelali prav v gosteh pri Chelseaju. Antonio Conte, sedanji strateg Tottenhama in nekdanji Chelseaja, ima v merjenih z Arsenalom sila bedno statistiko – na skupno osmih obračunih s tem nasprotnikom mu je uspelo zmagati le enkrat! Tradicionalno kompliciran dvoboj se bo razpletel – po željah domačih.

AMBRO NAPOVED 2 : 1

Foto: Matjaž Ambrožič | Osebni Arhiv
Foto: Matjaž Ambrožič | Osebni Arhiv

Matjaž Ambrožič

Povezani Članki

Back to top button