Ambro napoveduje

Matjaž Ambrožič napoveduje 21. krog angleške Premier lige – tekmi, prestavljeni zaradi okužb s Covid 19

Pregled tekem in napoved izidov angleške Premier lige za vas pripravlja uveljavljeni novinar in poznavalec otoškega nogometa Matjaž Ambrožič. Tokrat je za nas pripravil napovedi 21. kroga – tekmi, prestavljeni zaradi okužb s Covid 19.

 

 

Torek, 11.1. ob 20.45

Southampton

vs.

Brentford    

Skoraj si ne bi mogla biti bolj podobna. Tako Southampton kot Brentford načeloma zelo ambiciozno hlastata po svežih točkah, a obema to večkrat, prevečkrat ne uspeva. Pa čeprav sta ekipi dobro vodeni, obe klubski strukturi se zdita zdravi, igralska kadra pa posrečeno uravnotežena. Ob tem imajo igralci Southamptona občutno več izkušenj, a vendar za gosti na lestvici zaostajajo. Nenazadnje marsikaj pove tudi razmerje med doseženimi remiji in porazi obeh moštev v tej ligaški sezoni (9:5 in 6:8). Ekipi pod vrhom spodnjega dela tabele ločita dve točki. Southampton je štirinajsti, Brentford pa dvanajsti.

Southampton je od avgusta semkaj na domačem travniku zmagal samo dvakrat. To pa je peti najslabši izplen med vsemi. Toda! Izgubil je le enkrat. Res? Res! Poleg Southamptona sta domačo tekmo po enkrat v totalko zapeljala le Chelsea in Manchester City. Uau. Mimogrede, Brentford je kot gostujoči v zadnjih petih mesecih dobil tekmo dvakrat. Če bi se to srečanje odigralo po prvotnem koledarju, to naj bi bilo že 18. decembra lani, bi bila moja napoved drugačna, saj bi takrat najbrž zagovarjal remi.

Southampton je še zlasti dobro igral na poprejšnjih dveh gostovanjih v Londonu. V presenetljivi poraz je prisilil letos zelo učinkoviti West Ham in ni dosti manjkalo, da bi tak uspeh ponovil tudi na Selhurst Parku proti Crystal Palaceu. Ker bo za Southampton to prvi ligaški nastop v tem koledarskem letu (pred dnevi so s tesno zmago v Swanseaju napredovali v 4. krog angleškega pokala), si upam trditi, da bo prisilni počitek, ki so ga bili nedavno deležni domači, celo odločilen.

In to kljub temu, da je Brentford pred tednom doma namahal Aston Villo, ki je bila, pripomnim, tistikrat obupno slaba. Ampak. Brentford na zadnjih dveh decembrskih obračunih ni pridelal niti počenega groša – klavrno je izgubil v Brightonu in navzlic navidezno herojskemu trudu bil enako neuspešen tudi proti Manchester Cityju.

AMBRO NAPOVED 2:0

 

Sreda, 12.1. ob 20.45

West Ham

vs.

Norwich

Tu posebej močnih stiskalnic za trenje lobanjskega dna in posledično namišljeno hitrejše ugotavljanje, kateri rezultatski tip je za ta igralni par bolj primeren, niti ne potrebujemo. Dovolj bo, če razpremo dlani in se bodisi s strani bodisi čez obupane ksihte z baletno gracioznostjo in nežnostjo primemo za glavo. Ter. Se zamislimo nad bedo, ki jo doživlja zadnjeuvrščeni Norwich. In se nato proseče zatečemo k besedilu očenaša (kolikor ga pač še znamo na pamet).

Se molitve spomnimo, ali ne, se spiritualno poglobimo v fenomen miloščine, ali pa tudi ne – Norwichu preprosto ne moremo pomagati. West Ham je za nameček pred dnevi iz pokalnega tekmovanja izločil še žilavi Leeds, pred tem pa je ligaški lekciji odčital še Crystal Palaceu in Watfordu. Ok. Pošteno je omeniti tudi Norwichevo pokalno zmago na jugu Londona, v okraju Charlton.

Tamkajšnji tretjeligaš je imel obilo smole. Charltonov stadion (The Valley) je le štiri kilometre navpične zračne linije južno od Westhamovega – to je podatek za vse tiste, ki ste izpod fotelja pravkar izvlekli bajalice. Vprašanje, kdo je favorit na tej tekmi, je v vsakem primeru odveč. Razen? Razen če sodite v tisto skupino čudakov, ki verjame v nadnaravne pojave.

Pri čemer vsi vemo, da je naš sleherni trenutek v tej dimenziji in na tem planetu lahko zadnji. Vsak ima pravico razmišljati tudi o tem, da mu bo v naslednji sekundi na glavo padel, če ne že koncertni klavir, pa pač malce težji komet. Zatorej ima vsak tudi pravico staviti na zmago Norwicha in ob tem sanjariti o tem, da mu bo pravilna rezultatska napoved priskrbela 99,99% kupnine za (malo rabljenega) Jaguarja.

Sklepno dejstvo A: Norwich je West Ham v zadnjih osemindvajsetih letih premagal zgolj dvakrat.

Sklepno dejstvo B: stavna kvota za zmago West Hama je 1/4, za neodločen končni izid 19/4 in za slavje Norwicha na londonskem Olimpijskem stadionu 11/1.

AMBRO NAPOVED 3:0

Foto: Matjaž Ambrožič | Osebni Arhiv
Foto: Matjaž Ambrožič | Osebni Arhiv

Matjaž Ambrožič

Back to top button