HeadlineAktualnoŠportPišemo

Ambro napoveduje

Matjaž Ambrožič napoveduje 21.krog angleške Premier lige

Pregled tekem in napoved izidov angleške Premier lige za vas pripravlja uveljavljeni novinar in poznavalec otoškega nogometa Matjaž Ambrožič. Tokrat se je pozabaval z napovedmi 21. kroga:

 

 

Sobota 30.1. ob 13.30

Everton

vs.

Newcastle

Vsi navijači Evertona opozarjajo, da dve odigrani tekmi manj predstavljajo skrito prednost, ki bo še kako odločilna. V tem duhu se mora domači team slabšega nasprotnika lotiti preudarno in brez pretiravanj. Nekaj majhnih možnosti za Newcastle obstaja. Vratar domačih Jordan Pickford je pred dnevi spet popil gol po strelu, sproženem izven njegovega kazenskega prostora. Dotična Pickfordova nespretnost je sicer angleška javna travma, saj je mož tudi prvi reprezentančni vratar. Toda kaj, ko Newcastle sploh ne strelja od daleč. Pa saj tudi od blizu redko. Dva zadetka je edino, kar lahko ob zadnjih petih porazih kot grožnjo Evertonu pokaže Newcastle. Everton je vešč od sebe slabše ekipe dodatno znervirati z menjavo igralnega ritma. Favorit bo prepričljivo boljši.

AMBRO NAPOVED 4:1

 

Sobota 30.1. ob 16.00

Crystal Palace

vs.

Wolverhampton

Na domačih tekmah Crystal Palace v zadnjem obdobju beleži zelo nestanovitne izide. Ti so posledica enodimenzionalne igre v napadu in velike obrambne poroznosti. Ker se Wolverhampton namensko vse bolj spreminja v ekipo, ki se raje zadržuje v obrambi, je razplet z malo zadetki pričakovan. Kako bodo ti razporejeni, bo odvisno od obotavljivosti ključnih akterjev moštva Crystal Palaca. Šest golov, kolikor so jih zmogli na domačem stadionu v zadnjih dveh mesecih, zanje ni vražje slabo. Visoki osrednji branilci domačih bodo še en zaznaven dejavnik. V skoku se torej zdijo precej močnejši Palacovci. Zato pa so Wolves še vedno zelo urni. Neodločenega rezultata se ne bi branil nihče.

AMBRO NAPOVED 1:1

 

Sobota 30.1. ob 16.00 

Manchester City

vs.

Sheffield United

Glavno vprašanje povezano s to tekmo ima koren na tisti sredini zablodi domujočih na Old Traffordu. Sheffield United pač ne more računati na ponovitev naivnosti gostiteljev. Manchester City igra bliskovito, zmaguje serijsko, pri čemer sta obe njegovi napadalski špici v bolniški, enako kot tudi najbolj kreativni posameznik lige Kevin De Bruyne. A ni problema za trenerja Pepa Guardiolo. Mandate za razoroževanje nasprotnikov je takoj podelil preostalim v svojem vodu. Sedemkratni strelec Ilkay Gündogan se pojavlja kot najbolj vroč igralec Manchester Cityja ta čas. Še bolj pompozno pa se sliši, da so Cityjevci žogo v svoji mreži nazadnje videli 3. januarja. Eden od udeleženih je tukaj požrešen velikan, drugi pa že vso sezono pretežno neučinkovit liliputanec. Zgodnje stave v Angliji je za dvojno manchestersko zmago Sheffiled Uniteda previdevajo kvoto 20/1.

AMBRO NAPOVED 4:0

 

Sobota 30.1. ob 16.00

West Brom

vs.

Fulham

Six-pointer je po slovensko šest-točkar. Ta dvoboj je klasičen šest-točkar. Zmagovalec z mize pospravi vse in nato malo manj plemenito, zato pa nesramno snobovsko tekmecu stopi na glavo, tako da sirota že tako do vratu v greznici skoraj potone. Bistvo izida Fulhamovega juriša na West Brom je v tem, da bo londonska ekipa nato za tri več, torej za pet točk prehitevala svojega soseda v zoni izpadanja. Hkrati pa bo možnost skorajšnjega priključka tistim za zdaj nad vodo, zelo očitna. Fulham je najbrž seznanjen z zanimivim dejstvom: vseh poslednjih 21 zadetkov, doseženih na West Bromovemu stadionu The Hawthornes, so dosegli gostje! Domači trener Sam Allardyce, specialist za plezanje iz mračnega začelja tabele, bi ob novem porazu svoje ekipe ostal prizadet. Menim, da je Fulham v zadnjem obdobju pokazal dovolj, da se mu vsi ti lepi obeti uresničijo.

AMBRO NAPOVED 0:3

 

Sobota 30.1. ob 18.30

Arsenal

vs.

Manchester United

Ok. Arsenal trenutno prodira na zmagovalnih poteh, Manchester United je bil ob zadnjem šokantnem porazu doma proti Sheffield United povsem zmeden. Se pravi, da je imel v sredo slab dan, ampak tisti resnično slab. Pred tem je v ligi nazadnje izgubil prav proti Arsenalu (0:1), kar se je zgodilo 1. novembra. Kljub temu stavničarji napovedujejo možnosti, da Manchester United osvoji prvenstvo le še s kvoto 11/1. Če se bodo Arsenalovci že od prve minute trudili tekmecu preprečili operacije na sredini polja, imajo veliko možnosti. Ambicija streti Manchester United pomeni igrati domiselno in hitro ter borbeno. Spretni in praktično za vsak igralni položaj vedno pripravljeni Bukayo Saka bi bil lahko junak tekme. Skrbi me tudi rahel padec forme dizajnerja igre pri gostih Bruna Fernandesa. Zanimivo je to, da je devetouvršečni Arsenal med vsemi premierligaši ta čas spodbudno drugi najboljši, ko gre za prejete zadetke (20). Ob tem se manj relevanten zdi podatek, da je Manchester United na stadionu Emirates zadnjič slavil pred tremi leti, kajti Arsenal deluje kot bolj verjeten zmagovalec tega pomembnega derbija.

AMBRO NAPOVED 3:1

 

Sobota 29.1. ob 21.00

Southampton

vs.

Aston Villa

Stvari postajajo že nesramne. Oba tekmeca, razočarana zadnjih porazov, si bosta težko odpustila še enega. Za pogosto hvaljeni Southampton bi bil to že tretji zaporedni. Ker je tak razplet možen le izven razumskega kroga, se bo dejansko zgodilo to: Southampton bo občutno več pri žogi, njegova taktična prožnost in več razpoložljivih strelskih tipov bodo prevladali. Že med tednom na koncu obračuna v Burnleyju kar na lepem manj čvrsta Aston Villa bo tudi na tej tekmi obrambno trpela. Rešijo jo lahko samo uspešni protinapadi, na katere pa so vedno dobro organizirani Southamptonovci skoraj imuni. Dejstvo, da je na zadnjih petih tekmah domačin dosegel dva, gostje pa skupaj šest zadetkov, me ne zmoti. Seštevek variacij z dodano hitrostjo in močjo v moji beležnici prednost še vedno namenja Southamptonu.

AMBRO NAPOVED 2:0

 

Nedelja 31.1. ob 13.00

Chelsea

vs.

Burnley

Ko Burnley kreše zaporedne ligaške zmage, veš, da so časi čudni. Enako kot smo pred tednom v gosteh zadušili Liverpool, si mislijo, bomo tudi Chelsea. Prebrati in razumeti Burnleyjevo bit v nedeljo zjutraj ne bi bilo posebej zahtevno, če avgusta 2017 Burnley Chelseaju ne bi razkazal le svojega neprebojnega bunkerja, pač pa tudi elegantno napadalno vajo. Tedaj se je zaključilo s 2:3. Ker se večina kadra iz Burnleyjeve komaj kaj spremenjene zasedbe tistih herojskih dveh ur še kako dobro spomni, je apetitov na eni in pomislekov na drugi strani še več. Na prvi tekmi pod novim trenerjem Thomasom Tuchlom je Chelsea navdušil samo eno osebo – Tuchla. Neskočno prepleteno mrežo podaj Chelsea proti Wolverhamptonu ni znal unovčiti. Če se namenim kar malce na silo presekati psihologijo in anti-psihologijo, s katerima bo obremenjen ta nervozni dvoboj, bi bilo vseeno smiselno pričakovati nekakšen uspeh domačih, mar ne.

AMBRO NAPOVED 1:0

 

Nedelja 31.1. ob 15.00

Leicester

vs.

Leeds

Nasprotnika sta zelo odvisna od svojih napadalcev. Jamie Vardy pri domačinih zaradi poškodbe ne bo nastopil, Leedsev Patrick Bamford pa je v nekolikanj slabši strelski formi. Vse, kar preostane trenerjema, je spodbuda svojim vezistom, naj ves čas poskušajo s streli bodisi z ugodnih krilnih položajev bodisi po kombinacijah blizu roba nasprotnikovega kazenskega prostora. V primeru domače zmage bo Leicester suvereno ostal med trojico najboljših, kar je pogoj za zelo uspešen zaključek sezone. Splošno znano je, da Marcelo Bielsa, fanatično analitični argentinski trener Leedsa, taktične navdihe prevzame iz prvih srečanj z nasprotniki. Novembra je bil Leicester v Leedsu zelo zadovoljen, saj je tekmo dobil s 1:4. Bielsa je mapo s to oznako bržčas preučil podrobno. Remi bi bil bolj spodbuden za Leeds in tak zaključek obračuna ocenjujem kot najbolj možen.

AMBRO NAPOVED 2:2

 

Nedelja 31.1. ob 17.30

West Ham

vs.

Liverpool

Tu bosta uspeh Liverpoolu prinesli dve različni verjetnosti. Prva je ta, da je West Ham že izčrpal vse, tudi paranormalne, možnosti za to, da bi se mu še kar naprej smejalo. Namreč. Če je na tem svetu sploh še kaj smisla, potem se peta zaporedna zmaga v Premier ligi za West Ham pač ne bo udejanila. Če se motim in se bo kaj takega res zgodilo, potem bo čas za razmislek o spremembi imena kluba. West Ham in konstantna-zmagovalna-sila skupaj ne sodita niti v enačbo, še v razumljivo povéd ne. Druga verjetnost pa se dotika glavnega naslovnika, to je Liverpoola. Takoj po tem, ko se je v čertek v Londonu zmagovalno pobral, se Liverpool pač ne bo ponovno zvrnil. Ob vseh obiskih Olimpijskega stadiona, ki je zadnja štiri leta West Hamova domačija, je Liverpool gladko zmagal.

AMBRO NAPOVED 0:2

 

Nedelja 31.1. ob 20.15 

Brighton

vs.

Tottenham

Brighton jo še vedno hrani. Za vsak primer, za hude čase, haha. Res je ne bi bilo napak izkoristiti vsaj tja do srede maja – pravice prvič zmagati na svojem travniku! Brighton je edini team, ki še vztraja pri skrivalnicah te vrste. Čeprav je Tottenham po četrtkovem potopu na derbiju proti Liverpoolu prizadet, pa ni obupan. Ni se bati, da gostje niso sposobni uprizorili revanšizma, pa tudi če je ta uperjen proti tistemu, ki prvi pride mimo. Seveda bodo Spurs šli na jug. Sicer brez svojega najboljšega napadalca Harryja Kana, ki je poškodovan. In ko bodo ravno pri pospešku, bodo tega spreobrnili v rutinsko zmago. V obračunih z Brightonom je Tottenham praviloma uspešen, itak.

AMBRO NAPOVED 0:1

Matjaž Ambrožič

Povezani Članki

Back to top button