Ambro analizira

Matjaž Ambrožič analizira 7. krog Premier lige.

Zaupanje v Sona in sinkope v urniku.

 

V angleški Premier ligi se je odigral nepopoln 8.krog. Ker je bil zaradi smrti britanske kraljicev celoti odpovedan prvotno označen kot 7.krog, se zmedi ob številčenju igralnih ciklov, ki so sicer značilni za marčevski in aprilski razpored tekem, že zdaj ne moremo izogniti.

V rezultatsko najbolj prepričljivo, čeprav po prikazanem na igrišču sprva ni kazalo tako, se je odvilo srečanje med tretjim in zadnjim na tabeli. Tottenham je šele v zaključnih dvajstih minutah uspel potrditi prevlado nad gostujočim Leicesterjem. Slednji je zavoljo sramežljive predstave domačinov v prvem delu pogosto nevarno grozil vratom Huga Llorisa. Kot rezervist se je prvič po dveh letih v igro vključil Son Heung-Min, sicer stalnež v prvi postavi. Korejec je v dvanajstih minutih zabil tri gole. Pri tem sta se prva dva uspešna zaključka zdela kot napadalčeva malce posiljena solistična poskusa. A se je izkazalo, da je Son z razdalje sprožil idealno in stadion ob White Hart Laneu spravil v trikratni delirij (6:2).

V nedeljo je Arsenal z odlično igro potrdil svoj vodilni položaj na lestvici. Topničarji so kruto maščevali lanski poraz v Brentfordu. Domačini so igrali zelo nervozno in slabo (0:3). Manchester City ni imel težkega dela v gosteh pri Wolverhamptonu. Po zgodnjem vodstvu je bil iz zasedbe gostiteljev zaradi nerodnega prekrška nad začetnim strelcem Jackom Grealishem izključen branilec Nathan Collins (0:3).

Nemara je minuli konec tedna najbolj presenetil Bournemouth, ki je v Newcastleu pošteno pridelal točko (1:1). Sanjskih šest minut je na začetku drugega dela v Nottinghamu doživel tudi Fulham, ki je presenetil s tremi zaporednimi zadetki (2:3). Izjemno pomemni zmagi pa sta se posrečili tudi Aston Villi in Evertonu. Villa je doma že v soboto odpravila na moč raztreseni Southampton. Everton pa v spopadu z West Hamom nikakor ni bil dominanten, toda preblisk Neala Maupaya na robu kazenskega prostora je ustvaril razliko. Francoz je prvi gol za svoj novi klub po hitrem obratu in natančnem strelu.

Premier liga se vrača po reprezentančnem premoru, to bo 1.oktobra.

Foto: Matjaž Ambrožič | Osebni Arhiv
Foto: Matjaž Ambrožič | Osebni Arhiv

Matjaž Ambrožič

Back to top button