HeadlineAktualnoVideoŠportPišemo

Ambro analizira

Matjaž Ambrožič analizira 36. krog Premier lige.

Spektakularen vratarjev gol za izjemno pomembno zmago Liverpoola.

 

 

Med klubi, ki se borijo za uvrstitev na 3. in 4. mesto in s tem v Ligo prvakov, je konec tedna nastopil le Liverpool, kajti Leicester in Chelsea sta se pomerila v finalu FA pokala.

Obračun v gosteh pri West Bromu bi moral Liverpool zlahka zmagati. Nervoza pri gostih je botrovala številnim zapravljenim priložnostim, pri čemer je presenetljivo dobro zaigral iz lige že izpadli West Brom, ki je povedel prvi. Odločitev o zmagovalcu je padla povsem na koncu sodnikovega podaljška. Po podaji iz kota je s strelom z glavo žogo v nasprotnikovo mrežo mojstrsko poslal kar Alisson Becker, Liverpoolov vratar, ki se je v zaključnih trenutkih pridružil napadu. [1:2] Neverjeten rezultatski zasuk za Leicester in Chelsea pomeni ultimat, saj se Liverpoolova konkurenta že v torek v medtedenskem predzadnjem 37. krogu med sabo udarita še v ligi.

Lepo priložnost za uvrstitev v Ligo Evropa ima spet Tottenham, ki je suvereno prevladal nad Wolverhamptonom ter tako prekinil urok dveh zaporednih zmag gostov iz Midlandsa na njihovem novem stadionu. [2:0] Tottenham se je povzpel na 6. mesto, saj je prehitel West Ham, ki v Brightonu ni uspel slaviti. Odločen odpor, ki ga je West Hamu ponudil Brighton, ni značilen za ekipe, ki so se pravkar uspele rešiti pred izpadom in bi bile lahko v mislih že na oddihu. [1:1]

Vsled evropskih ambicij pa se slabše piše Evertonu, ki ga je doma presenetil že izpadli Sheffield United. [0:1] Visoko zastavljeni cilji Evertona pred sezono se ob obupno slabi domači beri pač ne morejo uresničiti. Moštvo trenerja Carla Ancelottija je v tej sezoni na svoji zelenici zmagalo le petkrat, kar devetkrat pa je bilo poraženo.

Za uvrstitev v novoustanovljeno Uefino konferenčno ligo, kamor bo delegiran sedmouvrščeni, se zdaj kar naenkrat lahko spet poteguje celo Arsenal.

Trdno na 10. mestu se drži povratnik v Premier ligo Leeds, ki je v soboto v Burnleyju slavil. [0:4]

V petek so prvaki Manchester City v Newcastlu tesno zmagali. Razburljiv dvoboj je s tremi doseženimi zadetki odločil 20-letni španski as Ferran Torres. [3:4]

Matjaž Ambrožič

Povezani Članki

Back to top button