Kultura

Spletna premiera drugega dela filma Princ osvaja Ameriko

Na spletni platformi Amazon Prime bo danes premiera nadaljevanja komedije Princ osvaja Ameriko, v katerem igrata hollywoodska zvezdnika Eddie Murphy in Arsenio Hall. Murphy je ob tem dejal, da je bil Princ osvaja Ameriko iz leta 1988 prvi film s celotno temnopolto zasedbo, ki je doživel mednarodni uspeh, je povzela nemška tiskovna agencija dpa.

V filmu Princ osvaja Ameriko v režiji Johna Landisa Murphy igra princa z dvora v izmišljeni afriški kraljevini Zamundi, ki se odpravi v New York, da bi našel ženo.

Čar prvega dela filma je bil po besedah 59-letnega igralca prav v tem, kako predstavlja temnopolte kralje, prince in princese. Po besedah Murphyja je drugi film, ki se dotika te teme, Črni panter v režiji Ryana Cooglerja, tretji pa bo Princ osvaja Ameriko 2, katerega režijo podpisuje Craig Brewer.

Igralec je presodil, da je še dandanes zelo malo filmov s celovito temnopolto zasedbo, ki so poželi mednarodni uspeh. Po navedbah dpa je Princ osvaja Ameriko konec 80. let minulega stoletja v filmske blagajne prinesel kar 290 milijonov ameriških dolarjev.

V nadaljevanju priljubljene komedije se Akeem, ki je sedaj kralj, vrne v ZDA, da bi našel davno izgubljenega sina, ki ga igra Jermaine Fowler.

Arsenio Hall je v filmu ponovno prevzel vlogo Akeemovega zvestega spremljevalca in najboljšega prijatelja. Iz prejšnje zasedbe v filmu med drugim igrata še Shari Headley in James Earl Jones, na novo pa se je igralski zasedbi pridružil Wesley Snipes, še navaja dpa.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button