Kultura

Slovenska čitalnica v Gradcu in študentski klub pripravila literarne dneve na Facebooku

Slovenska čitalnica v Gradcu je s tamkajšnjim klubom slovenskih študentk in študentov pripravila literarne dneve na Facebooku. Povabili so avtorice Petro Bauman, Cvetko Lipuš in Amino Majetić, ki se bodo predstavile danes, v sredo in četrtek, so sporočili iz Pavlove hiše v avstrijski Radgoni.

Mariborčanka Petra Bauman je po poklicu novinarka in moderatorka. Posebno strast goji do odrskih desk in poezije. Slednjo je strnila v prvenec Januar, sledila pa ji je še druga pesniška zbirka z naslovom Paradiž. Z njo se bo pogovarjala Laura Fekonja.

Cvetka Lipuš iz Železne Kaple je doslej objavila sedem pesniških zbirk. Za svojo zbirko pesmi Kaj smo, ko smo je prejela nagrado Prešernovega sklada. Njene pesmi so prevedene v angleščino, nemščino in bolgarščino. Sebastian Walcher se bo z njo pogovarjal o pesniških zbirkah Komm, schnüren wir die Knochen in Odhajanje za začetnike.

Amina Majetić z Jesenic je trenutno živi in ustvarja v Celovcu, ko ne piše, je predana glasbi in petju. Leta 2012 je pri založbi Wieser izšla njena prva pesniška zbirka Vse ali nič, letos pa je pri Mohorjevi založbi izdala drugo pesniško zbirko z naslovom Ko sanje ostanejo sanje. Pogovor bo vodil Aljaž Pestotnik Robič, piše na Facebook strani kluba slovenskih študentov v Gradcu.

Source
STA
Back to top button