Kultura

Skupina Malamor na spletnih Cankarjevih torkih v živo iz Gallusove dvorane

Na spletnem koncertu v živo iz Gallusove dvorane Cankarjevega doma (CD) bo nocoj v okviru cikla Cankarjevi torki nastopila skupina Malamor. Zasedba s pevko in avtorico Sanao Taha na čelu prepleta različne žanre in tudi jezike. Na svojem prvem koncertu v CD bo občinstvu med drugim predstavila prihajajoči novi album Bed of Love.

Skupino Malamor, kar v španščini pomeni temna plat ljubezni, je leta 2014 v Ljubljani ustanovila avtorica pesmi in pevka Sanaa Taha. Kot so zapisali v CD, se žanrsko umeščajo na razpotje kabareta, latina, swinga, soula, rockabillyja, pa vse do psihedelije in garažnega panka.

Sami so svoj žanr poimenovali postglam retromex soul-punk, dodatno razsežnost pa jim daje prepletanje različnih jezikov v besedilih, kar po oceni organizatorjev koncerta podkrepi izvirnost sporočila, ki ga v pankovsko kabaretnem ozračju posreduje band na odru.

Zasedba je leta 2016 izdala prvenec Viva la libertad! in se z njim podala na turnejo v Mehiko. Leto kasneje je sledil album Daisy, oba pa sta ji odprla vrata v številne klubske in koncertne prostore.

Na koncertu bodo glasbeniki izvedli tudi skladbe s prihajajočega novega albuma Bed of Love, ki so ga ustvarili in posneli lani, ko ga zaradi epidemije koronavirusa niso uspeli predstaviti koncertno. Plošča sloni na antičnih magičnih besedilih iz Mezopotamije, Egipta in Grčije, ki jih je avtorica preučila in poustvarila v skladanju pesmi. “Bed of Love je posthipi z etno, orientalistično težnjo,” so zapisali v CD.

Poleg Sanae Taha bodo nastopili kitarist Luka Ropret, trobentač Jaka Hawlina, basist Gregor Cvetko, bobnar Blaž Celarec in kot posebni gost pianist Jože Šalej.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button