Kultura

Pri Netflixu film o ameriški rockovski skupini Kiss

Netflix se dogovarja za snemanje filma o legendarni ameriški rockovski skupini Kiss. Režijo filma z naslovom Shout It Out Loud bo po pisanju spletnega portala Deadline prevzel norveški režiser Joachim Ronning, scenarij podpisuje britanski pisatelj in režiser Ole Sanders.

Pri filmu Shout It Out Loud bo Netflix tesno sodeloval z ustanovnima članoma skupine Geneom Simmonsom in Paulom Stanleyjem. Film bo po pisanju spletnega portala za Kiss pomenil to, kar je za skupino Queen pomenil film Bohemian Rhapsody.

V filmu bo velik poudarek na odraščanju Simmonsa in Stanleyja v newyorškem Queensu, kjer sta spletla prijateljstvo in delila sanje o tem, da bi ustanovila skupino, ki bi bila kot “The Beatles na steroidih”. Ko sta se jima pridružila kitarist Ace Frehley in bobnar Peter Criss, sta nato leta 1973 ustanovila skupino Kiss.

Kiss velja za eno najbolj uspešnih in vplivnih glasbenih skupin na svetu. Izdali so 44 albumov in prodali več kot 100 milijonov plošč po vsem svetu.

Največje uspešnice skupine, ki je poleg značilnih kostumov prepoznavna tudi po poslikavah obrazov, so skladbe I Was Made For Loving You, Rock And Roll All Nite in God Gave Rock ‘N’ Roll To You II.

Source
STA
Back to top button