Kultura

Po koncu serije Birminghamske tolpe še film

Ustvarjalec priljubljene BBC-jeve kriminalno-dramske serije Birminghamske tolpe Steven Knight je pred časom potrdil, da se bo serija zaključila s šesto sezono, hkrati pa je namignil, da bo zgodba dobila nadaljevanje v drugi obliki. Za portal Deadline je nato dejal, da si je že od začetka želel Birminghamske tolpe skleniti s filmom.

Televizijska serija Birminghamske tolpe sledi kriminalni družini Shelby, glavno vlogo Tommyja Shelbyja pa igra Cillian Murphy. Dogajanje se začne takoj po prvi svetovni vojni, ko se Tommy Shelby vrne s fronte v domači Birmingham, kjer prevzame vodenje tolpe z imenom Peaky Blinders.

V ponedeljek je sicer Knight oboževalce serije opozoril, da se bodo njeni junaki v šesti sezoni soočili z ekstremno nevarnostjo. Režijo bo ponovno prevzel Anthony Byrne.

Knight je sicer v preteklosti napovedal, da bo serija imela sedem delov. BBC je spomnil, da je leta 2018 pred peto sezono dejal, da je v seriji želel predstaviti življenje družine med velikima vojnama in jo skleniti z zvokom sirene, ki je v Birminghamu naznanila začetek druge svetovne vojne leta 1939. A tedaj se mu je zdelo, da bo zato potreboval vsaj še tri sezone, kot kaže zdaj, pa bo namesto sedme sezone ustvaril film.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button